Direct naar de inhoud.

Volkstuintjes Veendam onder water na wolkbreuk: ‘Alles is voor niks geweest’

  • door:
  • op:
De uien in een volkstuintje in Veendam die het overleefd hebben met daarvoor een plas water | © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – ‘Alles is voor niks geweest’, zucht Pieter Westerhof als hij zijn volkstuintje oploopt. Hij wijst naar de natte grond. Alles wat hij dit voorjaar heeft gezaaid en gepoot is weggedropen door de zware regenval van afgelopen maandag. Niet alleen zijn tuintje, maar ook de andere tuintjes hebben onder water gestaan of staan dat nog,

‘Je kon hier maandag helemaal niet zijn’, zegt Westerhof. Naast eigenaar van een tuintje, is hij ook bestuurslid bij tuinvereniging Somerlust. ‘Dinsdag ben ik hier geweest en toen was het een groot waterballet en dat is nu aardig weggezakt. Maar het is nog zo nat, je kan niet eens in de tuin aan het werk. De vruchten verrotten in de tuin.’

Zelf heeft Westerhof zijn bonen al gepoot, maar ‘die zijn helemaal verrot in de grond. Dat moet nagepoot worden. Iedereen zit ermee.’ Dat napoten kan pas als het water weer verder de grond in is weggezakt. Als de tuinen weer droog zijn, dan is het mogelijk om de tuin weer netjes te maken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal