Direct naar de inhoud.

Knoalsters bekijken Nederland-Frankrijk in de kroeg: ‘Alles is mogelijk!’

  • door:
  • op:
Voetballiefhebbers kijken naar de wedstrijd Nederland-Frankrijk | © Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – ‘De bal is rond’, ‘het is elf tegen elf’ en nog meer Cruijfiaanse uitspraken komen aan bod in Café De Twee, voordat de wedstrijd Nederland-Frankrijk begint. Een heel aantal lokale bondscoaches zijn naar de kroeg in Stadskanaal gekomen om met elkaar Oranje te zien winnen. Ondanks een gelijkspel maakte Nederland toch een grote stap richting het vervolg van het EK.

Johnny Haandrikman staat vol enthousiasme naar de mensen in zijn kroeg te kijken. ‘Afgelopen zondag de eerste wedstrijd tegen Polen op een druilerige zondagmiddag. Na de winst kwamen er nog meer mensen naar onze kroeg. Zometeen start de volgende wedstrijd tegen de topper van de poule.’

‘Leuk vol’

Achter hem lopen steeds meer mensen in het oranje de kroeg in. ‘Het loopt alweer leuk vol. Het is een vrijdagavond. Er zijn allemaal andere dingetjes bezig in Stadskanaal op dit moment, dus ik verwacht niet een overvolle bak vanavond.’ Wel verwachtte hij na winst een overvolle kroeg met een groot feest na afloop van de wedstrijd.

(Tekst gaat verder onder video)

Haandrikman heeft grote plannen als Nederland verder komt in het toernooi. Eerder heeft hij al een groots feest georganiseerd tijdens de finale van het WK in 2010. Ondanks zijn motivatie, heeft hij de vergunning te laat aangevraagd en heeft de gemeente deze afgekeurd. ‘Ik wilde een groot scherm aan de wand. Het moet nu allemaal veel veiliger dan toen in 2010 en het is niet meer te realiseren. Daar moeten we ons bij neer leggen.’

De kroegeigenaar lost de finale nu anders op. ‘Mensen kunnen nu gewoon binnen bij ons kijken naar de finalewedstrijd.’ Hij geeft aan dat Nederland de finale moet kunnen halen, maar dat het niet makkelijk gaat worden. ‘Alles is mogelijk!’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal