Direct naar de inhoud.

Kickboksgala in De Spont: ‘Sfeer is geweldig’

  • door:
  • op:
Het boksgala in de Spont in Stadskanaal. | Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – In de Spont werd zaterdagavond voor de tweede keer de Viriya Fights Kickboksgala georganiseerd. Een linkse directe hier en een rechtste directe daar. Het kwam allemaal voorbij in de kolkende sporthal waarbij het een en al spektakel was.

Na de geslaagde eerste editie kon het ook niet anders dan het evenement dit jaar opnieuw op de kalender stond. ‘En nu smaakt het ook al weer naar meer. De sfeer hier is echt geweldig,’ aldus een enthousiaste organisator, Kick Amelsbeek.

De avond begon met verschillende jeugdwedstrijden om daarna door te gaan naar de ‘grote mannen’. Daarbij worden de twee boksers niet zomaar tegen over elkaar gezet. ‘Je let daarbij als matchmaker op leeftijd, lengte, gewicht en natuurlijk ervaring. Je zet niet een vijftienjarige tegenover een twintigjarige,’ aldus matchmaker Noa Amelsbeek.

Het publiek op de tribunes van de Spont genoot zichtbaar van het spektakel dat hen geboden werd. ‘Er zijn hier ook sportscholen uit heel Nederland dat maakt het ook wel bijzonder,’ zo sluit Kick Amelsbeek af.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal