Direct naar de inhoud.

Night of the Guitars brengt Veendam samen op Museumplein

  • door:
  • op:
Everhard Sprik met een samengestelde band van Veendammer muzikanten op het podium van Night of the Guitars | © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – Scheurende gitaren, fantastische stemmen, muzikanten uit hun comfortzone en een enthousiast publiek. Dat waren de ingrediënten voor een avond plezier op het Museumplein tijdens Night of the Guitars, een evenement van Stichting Bogdike.

Tijdens een van de nummers kunnen we organisator Everhard Sprik kort spreken. ‘Kan het tussen tijdens dit nummer?’ Naast zanger kondigt hij ook alle nummers die gespeeld worden aan en af. Maar op het moment dat hij tijd heeft om in gesprek te gaan, staat hij vooral te genieten van zijn medemuzikanten.

ACDC tot Toto

‘Het gaat vanavond alle kanten op. Van blues naar rock en van ACDC tot Toto. het is heel divers en dat maakt Night of the Guitars zo bijzonder’, aldus een trotse Sprik. Zelf mag hij een medley zingen van de Britse rockband Status Quo. ‘Ik verheug me op de vijf nummers van Status Quo. Dat zal later op de avond zijn en het is herkenbaar voor het publiek. Dat je de zaal, of nouja het plein, op z’n kop kan zetten. Daar zie ik echt naar uit.’

(Tekst gaat verder onder video)

Nighthunt

Sprik was zaterdagmiddag al verbaasd over de muzikale talenten die er nog aankomen in Veendam. Tijdens Nighthunt konden jonge talenten laten zien wat zij al kunnen spelen. Het format van dat evenement is op de kop gegaan. ‘In het verleden zochten we ’s middags naar de beste jonge gitarist, maar het aanbod werd wat minder.’ Daarom heeft de organisatie gekeken naar een andere vorm.

Die andere vorm is om jong talent een podium te geven. Sprik: ‘Het is nu meer een presentatie van jonge talenten uit Veendam. We zagen een band van tien tot twaalf-jarigen. Dat was echt waanzinnig leuk en verbazingwekkend hoe goed zij al waren.’

‘Het was geweldig’

Als laatste band van de zaterdagmiddag trad The Whiskey Incident op. Een band waar Suze Schoenmaker-Wilkens en Tommie Huisman in optraden met daar omheen een hele band. De twee genoemde jonge muzikanten traden eerder al op tijdens de wintereditie van Night of the Guitars in januari. ’s Avonds nam Schoenmaker-Wilkens nog een kijkje bij de grote mensen. ‘Het was geweldig vanmiddag. Ja dat was echt heel gaaf!’

Als afsluiter zongen en speelden alle muziekliefhebbers het nummer Rockin’ in the free world. ‘Dat nummer is destijds door Bé Wever ingebracht en het is hét nummer van Night of the Guitars,’ aldus Sprik.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal