Direct naar de inhoud.

Zon breekt door tijdens Pagefestival: ‘Gaat heerlijk relaxed’

  • door:
  • op:
© Anno Kruize/Kieqseem Fotografie

STADSKANAAL – Na weken van regen keek de organisatie van het Pagefestival nagelbijtend naar de weersvoorspellingen, zou het in het water lopen? Gelukkig voor hen brak zaterdag de zon door en leek de zomer speciaal voor het festival aangebroken. 

‘Het weer is fantastisch omgeslagen’, zegt organisator Nico Wiersema enthousiast. ‘Als je kijkt naar de afgelopen drie weken, en gelukkig slaat het dan nu om.’ 

(Tekst gaat verder onder de video)

EK-scherm?

Het betekent een ouderwets beeld op het festivalterrein: dansende en zingende mensen in een laat zomeravondzonnetje. De vrijdagavond hadden ze nog wel wat last gehad van de regen en natuurlijk de concurrentie van de EK-wedstrijd Nederland-Frankrijk.

Maar ook toen stond het veld goed gevuld bij muzikanten als Van Dikhout en Erwin de Vries. ‘Mensen die fan zijn van deze muziek zijn gewoon gekomen. Die blijven gelukkig niet thuis voor het voetbal’, aldus Wiersema. Toch waren er mensen die de afgelopen weken bij hem aanklopten met de vraag of er een groot scherm op het veld gezet kon worden. ‘Dat doen we niet’, zegt de organisator beslist. ‘Stel je voor dat je als muzikant staat op te treden en iedereen kijkt naar een scherm voor het EK. Dat kun je niet maken.’

Wat Aans zette ’s avonds het veld op z’n kop | © Anno Kruize/Kieqseem Fotografie

‘Heerlijk relaxed’

En ook zaterdagavond weten mensen het festival weer te vinden. De sfeer is zoals altijd kenmerkend voor het Pagefestival: ongedwongen. Iedereen loopt wat rond, maakt een praatje en zodra de favoriete bands, zoals Wat Aans, het podium betreedt loopt de massa naar voren. ‘Het gaat gewoon heerlijk relaxed’, zegt Wiersema terwijl hij over het veld kijkt. Ondertussen blijven hij en zijn mede-organisatoren dromen van meer: een nog groter podium met nog grote acts. ‘We zijn nu al enorm gegroeid. Als je kijkt naar een act als Van dik Hout, dan komt er zoveel op je af. Als we nog meer willen, dan zal het nog een slag groter moeten.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal