Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn haalt met Lineke Bennema nieuwe gemeentesecretaris in huis

  • door:
  • op:
Lineke Bennema wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Borger-Odoorn. | © Gemeente Borger-Odoorn

EXLOO – Lineke Bennema uit Exloo is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Borger-Odoorn. Ze volgt daarmee per 1 september Martin Broers op. Bennema is op dit moment nog hoofd crisisbeheersing bij de veiligheidsregio Drenthe en hoofd Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) bij de GGD Drenthe.

Broers volgde in februari van dit jaar tijdelijk Kim Speekhout op. Speekhout was langdurig afwezig en toen al sprak de gemeente uit dat het vooruitzicht was dat zij niet zou terugkeren. Met de de aanstelling van Bennema blijkt dat nu ook. Bennema wordt als gemeentesecretaris eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders en zij is eindverantwoordelijk voor de ambtelijke organisatie.

Gezamenlijk bouwen

Bennema was eerder jarenlang politiechef. Ze geeft aan samen met de inwoners, ondernemers en de medewerkers van de gemeente te willen bouwen aan een gemeente waar iedereen zich gehoord en betrokken voelt. ‘Vanuit mijn huidige en vorige functies was ik betrokken bij het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in te mogen zetten voor de gemeente Borger-Odoorn.

Volgens burgemeester Jan Seton haalt zijn gemeente met Bennema iemand in huis die de gemeente al goed kent. ‘Ze heeft een groot Drents netwerk, ook op bestuurlijk vlak. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij de verbindend leider is die wij zoeken.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal