Direct naar de inhoud.

RIVM waarschuwt voor smog in Groningen en Drenthe

  • door:
  • op:
© Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Mensen in Groningen, Drenthe en Overijssel kunnen donderdag last krijgen van smog. De luchtkwaliteit is er slecht, en daarom waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het instituut raadt mensen aan om binnen te blijven en zo min mogelijk fysieke inspanning te doen, vooral aan het eind van de middag en het begin van de avond.

Volgens het RIVM is de luchtkwaliteit in de komende dagen iets minder slecht, doordat de wind naar het zuidwesten draait.

Smog door ozon kan leiden tot (een toename van) luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid, verergering van astmaklachten en afname van de longfunctie. Ook komt irritatie aan ogen, neus en keel voor. Smog door ozon ontstaat bij ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen, als er weinig wind staat. Vervuilende stoffen worden onder invloed van zonlicht omgezet in ozon.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal