Direct naar de inhoud.

Rolstoelgebruikers kunnen niet op voetpad Veendam: ‘Dit kan echt niet’

  • door:
  • op:
De elektriciteitskast en lantaarnpaal op het voetpad aan de Molenstreek | © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – Rolstoelgebruikers in Veendam stuiten op een probleem. Zij kunnen namelijk niet over het voetpad aan de Spoorweg en Molenstreek in Veendam. Daar staan lantaarnpalen midden op de stoep. Op een plek aan de Molenstreek staat naast een lantaarnpaal ook een elektriciteitskast van Enexis.

‘Hoe kom je daar langs met een rolstoel?’, vroeg Josh Tepper (PvdA) in de raadsvergadering van afgelopen week. Naast dat Tepper de oproep deed in de gemeenteraad, deden verschillende inwoners dat ook op de Facebookpagina Veendammers op Facebook. Daarnaast zegt Tepper: ‘Het lijkt niet mooi en we moeten dit oplossen. Dat kost ons allemaal weer geld. Dit kan voor mij echt niet zo op deze manier.’

Verplaatsen geen optie

Wethouder Wieringa (VVD) heeft de foto gezien, maar erkent het probleem niet. ‘De palen zijn daar geplaatst met een tussenruimte van drie stoeptegels en dat moet te doen zijn voor iemand in een rolstoel.’ Ook zegt Wieringa dat de grond in de Molenstreek vol ligt met leidingen, waardoor verplaatsen van de palen geen optie is.

Wel biedt de wethouder een oplossing voor de lantaarnpaal met transformator. Bij de kast komen extra tegels te liggen. ‘Daar komt extra ruimte, zodat de hele Molenstreek toegankelijk wordt. We gaan dat binnenkort regelen. Bovendien is er een openbare route achter de huizen langs.’

Hilly Venema (VUK) wilde graag meer duidelijkheid voor het pad achter de huizen langs. Daar zag Ammy van Eerden (CU) niets in. Zij vindt juist dat heel Veendam rolstoel toegankelijk moet zijn. ‘Dat is namelijk bij de wet geregeld.’

Lees ook: Invalidenparkeerplaatsen in Veendam verdwenen: ‘Het is nu te gevaarlijk’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal