Direct naar de inhoud.

Ondernemersbeurs De Kracht van Stadskanaal: ‘We hebben veel te bieden’

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – In het centrum van Stadskanaal vindt dit weekend de ondernemersbeurs ‘De kracht van Stadskanaal’ plaats. Vereniging van bedrijven De Kanaalstreek (VVBK), Ubbo Emmius en Noorderpoort werken twee dagen lang samen om leerlingen, studenten, werkzoekenden en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met bedrijven in de gemeente. 

De beurs trapte op vrijdagmiddag af met een speciale middag voor scholieren van het voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Tijdens deze middag konden scholieren en studenten inspiratie opdoen voor hun studiekeuze of stage en met een beetje geluk zelfs een bijbaan in de wacht slepen. Aan de andere kant krijgen ondernemers de kans om nieuwe kandidaten te werven voor openstaande vacatures. Rick Lem, bestuurslid van de VVBK en mede-organisator van de beurs, vindt het belangrijk om leerlingen bij de beurs te betrekken. ‘Ik denk Stadskanaal ontzettend veel te bieden heeft, juist ook voor deze leerlingen.’ Hij wenst dat leerlingen op de beurs ontdekken wat Stadskanaal allemaal te bieden heeft. ‘Op deze manier hopen we ook de toekomstige werknemers hier in Stadskanaal te houden.’

(De tekst gaat verder onder de video)

Op zoek naar een bijbaan

Alicia en Amy lopen vandaag ook op de beurs. Ze doen inspiratie op voor een bijbaan en kijken naar banen voor in de toekomst. ‘Het is vooral interessant om naar alle banen te kijken die je kan doen’, zegt Amy. Alicia weet al wel dat ze graag in de zorg wil gaan werken, maar een leuke bijbaan heeft ze nog niet gevonden. ‘Er zijn ook veel dingen waar je al een bepaalde leeftijd voor moet hebben, wij zijn nog maar 13 en 14 en voor sommige dingen moet je 15 of 16 jaar zijn.’

Even verderop is een groep jongens druk aan het discussiëren over de verschillende bedrijven die ze hebben gezien. De baanwensen lopen alle kanten op. ‘Ik wil graag docent worden’, zegt de een. ‘Ik wil wel iets creatiefs doen, misschien iets in de media’, zegt de ander. Maar zich vastleggen willen ze nog niet. ‘Ik zie wel wat er op mijn pad komt’, zegt de docent in spé. De andere jongens knikken instemmend.

‘Ontdekken wat Stadskanaal te bieden heeft’

Op zaterdag is de beurs geopend voor het grote publiek. ‘Werkzoekenden kunnen op deze dag zien welke bedrijven allemaal in Stadskanaal zijn gevestigd en ontdekken wat ondernemen Stadskanaal allemaal te bieden heeft.’ Op deze dag zullen er diverse workshops, demonstraties en activiteiten plaatsvinden. Ondernemers uit de gemeente Stadskanaal grijpen op deze dag hun kans om de bewoners van de gemeente kennis te laten maken met hun diensten of bedrijven. ‘We hebben veel mooie bedrijven en marktleiders. Het zijn allemaal bedrijven die gas willen geven en willen groeien’, zegt Lem.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal