Direct naar de inhoud.

12.500 euro aan subsidie voor verschillende cultuur projecten in de regio

  • door:
  • op:
Stelmakerij Wever dat een subsidie krijgt van het Cultuurfonds | © Stelmakerij Wever

REGIO – Het Cultuurfonds Groningen heeft 60.000 euro geïnvesteerd in diverse cultuur- en natuurprojecten. Van dit bedrag gaat 12.500 euro naar onze regio.

In totaal ontvangen 30 projecten in de provincie Groningen een subsidie van het fonds. Een van de ontvangers is Stelmakerij Wever, die een bedrag van 2.000 euro krijgt. De gelijknamige stichting, die een museum in een voormalige stelmakerij in Mussel beheert, kan dit geld goed gebruiken. Voorzitter Jeroen Wever legt uit: ‘We zijn nu 10 jaar bezig. Als bestuur hebben we besloten dat we de komende 10 jaar willen upgraden.’ Het geld zal worden besteed aan de verbetering en verduurzaming van het gebouw.

Daarnaast heeft Erfgoedvereniging Bond Heemschut, die zich inzet voor de bescherming en instandhouding van cultureel erfgoed in Nederland, een subsidie van 10.000 euro ontvangen. Dit bedrag zal worden gebruikt voor de herplaatsing van een muurschildering van Jan van der Zee uit 1958, die zich bevond in het oude schoolgebouw van de Winkler Prins. Dit gebouw werd gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw, waarna een grote groep mensen in actie kwam om het kunstwerk te behouden.

Ook de Stichting tot Behoud en Bevordering van Orgelcultuur in Noord Nederland kreeg een subsidie van 500 euro, bedoeld voor het project Rockband en Kerkogel in Wildervank. De band Rolling Pin zal samen met organist Wim de Olde muziek spelen waarbij het Hammondorgel vervangen wordt door het pijporgel.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal