Direct naar de inhoud.

Dag na brand slaan golfers weer een balletje in Borgercompagnie: ‘Clubhuis blijft voorlopig dicht’

  • door:
  • op:
Een deel van het gebouw is donderdagochtend nog afgesloten | © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – Wie het golfpark De Compagnie donderdagochtend oploopt, zou bijna niks meer kunnen merken van de brand die de avond daarvoor gewoed heeft in het clubhuis. Op de baan staan verschillende golfers die hun bal slaan en op het terrein gaat het groenonderhoud gewoon door. Toch, als je goed kijkt, zie je dat er verschillende afzetlinten hangen rondom het golfpark.

Aan het begin van woensdagavond brak er een brand uit in het clubhuis van het golfpark. ‘Door de oplettendheid van ons horecateam en enkele alerte leden was de brandweer snel te plaatse en is de brand geblust. Gelukkig raakte niemand gewond’, aldus het bestuur van het golfpark.

(Tekst gaat verder onder foto)

De golfers zijn ‘gewoon’ aan het sporten een dag na de brand | © Rutger Breider/RTV1

Donderdagochtend zijn zij druk bezig om verschillende zaken te regelen. Zo zijn ze druk aan het bellen met de verzekering op donderdagochtend. De bestuursleden lopen door het hele gebouw om alles zo goed mogelijk af te handelen en de exacte schade op te meten. Het clubhuis zal dan ook gesloten zijn, totdat het gebouw geventileerd en schoongemaakt is.

Ondanks de brand kan er donderdagochtend gewoon weer gegolfd worden. De lockerruimte is toegankelijk. Een groot aantal golftassen van de leden staan op die plek. ‘Daar is geen brand geweest en geen schade ontstaan. Ook het toilet en de kleedkamers zijn open.’

Lees ook: Brand in pand Golfclub De Compagnie-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal