Direct naar de inhoud.

Kampioensbus SV Borger had geen mankementen

  • door:
  • op:
De bus waarmee SV Borger door het dorp werd gereden. | © Persbureau Drenthe

BORGER – De bus waarmee het kampioensteam van SV Borger werd rondgereden, had geen technische mankementen. Het onderzoek naar het ongeluk dat met de bus gebeurde is afgerond, meldt de politie. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten dat niemand wordt vervolgd.

Er is, zoals het formeel heet, geen strafbare handeling vastgesteld.

Ongeluk met gewonden

Het kampioensfeest van het eerste elftal van SV Borger begint goed, op 18 mei, na het behalen van promotie naar de derde klasse. Om dat te vieren rijdt het team ’s avonds door het dorp met een speciale bus. Die is grotendeels open, met een reling voor de veiligheid. Toch gaat het mis: de reling breekt af, waardoor meerdere spelers van de bus vallen. Zeven spelers raken gewond, vijf van hen moeten naar het ziekenhuis.

Met de spelers gaat het goed: na een paar dagen zijn ze allemaal weer thuis en er zijn geen blijvende gevolgen.

Oorzaak nog onduidelijk

Nu de politie heeft vastgesteld dat de bus geen technische mankementen had, blijft de vraag hoe het kon gebeuren dat de reling het begaf. In een eerste reactie kort na het ongeluk kon directeur Klaas Jan de Vries van Drenthe Tours ook nog niet zeggen wat er gebeurd was. “Mogelijk hebben de spelers erop gezeten of er tegenaan gehangen”, dacht De Vries toen. Hij bestuurde de bus tijdens de rondrit door Borger.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal