Direct naar de inhoud.

ModelRailGroep Veendam schenkt modelspoorbaan aan zorgcentrum Het Landhuis

  • door:
  • op:
ModelRailGroep Veendam op bezoek bij bewoners Zorgcentrum Het Landhuis in Onstwedde | ┬ę Emiel Veerbeek/RTV1

ONSTWEDDE – ModelRailGroep Veendam heeft afgelopen zaterdag een modelspoorbaan aan Zorgcentrum Het Landhuis van Stichting De Zijlen in Onstwedde gedoneerd. Deze schenking, bedoeld om de bewoners te vermaken en te verrassen, werd feestelijk onthuld.

Het initiatief begon een jaar geleden toen locatiemanager Erwin Klaassens werd benaderd door iemand met een oude modelspoorbaan en een doos vol onderdelen. Klaassens wist in eerste instantie niet wat hij ermee aan moest en besloot de hulp in te roepen van ModelRailGroep. De vereniging nodigde hem direct uit voor een bezoek en constateerde dat veel onderdelen niet bruikbaar waren. Klaassens: ‘Ze besloten daarop zelf de ontbrekende onderdelen aan te vullen en aan de slag te gaan met het bouwen van een geheel nieuwe modelspoorbaan.’

Voorzitter Kees Huizer van de ModelRailGroep is bijzonder tevreden met het eindresultaat. ‘Voor onze club was dit een leuk en belangeloos project. We zijn twee maanden geleden begonnen met bouwen en nu staat er een prachtige modelspoorbaan voor de bewoners,’ aldus Huizer.

De modelspoorbaan biedt een gedetailleerd en realistisch landschap dat de bewoners veel plezier en visuele stimulatie zal brengen. Het project benadrukt volgens de vereniging de positieve impact die hobbyisten en vrijwilligers kunnen hebben op de gemeenschap, vooral binnen zorgcentra.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal