Direct naar de inhoud.

Assistent-coach Jan Stalman uit Stadskanaal verlengt contract bij Leiden

  • door:
  • op:
Stalman als assistent-coach © RTV Noord

STADSKANAAL – Jan Stalman uit Stadskanaal heeft zijn contract verlengt als assistent-coach bij ZZ Leiden Basketball. Het bestuur en de Knoaster zijn tot een overeenkomst gekomen voor een contract van één jaar met een optie op een tweede jaar. De samenwerking tussen Stalman als assistent-coach en hoofdcoach Doug Spradley blijft hiermee in stand.

De basketballiefhebber was eerder al assistent-coach bij Donar. In de zomer van 2022 kwam hij over naar ZZ Leiden en werd assistent-coach van de Amerikaanse hoofdcoach.

‘Het assistent-trainerschap van Stalman is de afgelopen jaren zichtbaar geweest in zijn uitmuntende analyses van de tegenstanders’, zegt Rob van Hooven, bestuurslid Technische Zaken. Van Hooven geeft aan dat Stalman zich komend seizoen meer bezig gaat houden met het geven van gerichte trainingen. ‘Hierdoor kan Spradley zich nog meer toeleggen op de individuele ontwikkeling van spelers.’

Stalman is erg blij met zijn nieuwe contract. ‘ZZ Leiden is een topclub met een goede en fijne werksfeer. Daarnaast verheug ik me erop om verder te mogen werken met coach Spradley. De samenwerking is goed en het klikt tussen ons. Wat we de afgelopen twee seizoenen beleefd en neergezet hebben, smaakt naar meer.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal