Direct naar de inhoud.

Onstwedde liep uit voor Gein op het Plein: ‘We gaan sowieso door’

  • door:
  • op:
Een van de jongste deelnemers die naar de bel gaat | © Hemmo Kuiper/RTV1

ONSTWEDDE – Durfals uit Onstwedde konden donderdagavond zorgen voor een droog pak, maar de meeste kregen een nat pak tijdens Gein op het Plein. De Jeugdsoos organiseert samen met de ondernemersvereniging een feestweek, waarin dit historische spel onderdeel was.

Zo’n twintig deelnemers deden donderdagavond mee aan het spel. Allemaal wisten ze: Ik ga die bel halen, maar dat was uiteindelijk maar voor weinig deelnemers weggelegd.

‘Hele veel trappen’

De zesjarige Jurgen stond zonder angst bovenaan de baan. Met veel zelfvertrouwen gaf hij aan dat hij de bel zou gaan halen. Zijn tactiek? ‘Heel veel trappen!’ Na het zwaaien richting zij ouders stapte de jongen op de skelter. Met een kleine wheelie over de baan haalde hij de bel en had hij een tijd neergezet van ruim 12 seconden.

Jamaicaans bobsleeteam

Aan het einde mochten drie jongens in hun eigengemaakte creatie naar beneden. Ze haalden inspiratie uit de film Cool Runnings, waarin een Jamaicaans bobsleeteam mee doet aan de Olympische Spelen. ‘We zijn het beste bobsleeteam allertijden, dus we moeten de verwachtingen waarmaken.’ De stuurman stapte vol spanning in. ‘Ik heb hier ook niet voor gekozen, maar ik paste het beste voorin’, lacht hij de spanning weg. Die spanning was nergens voor nodig, want zij zetten aan het einde van de avond een recordtijd neer van ruim 5 seconden, waarmee zij automatisch de winnaar van de avond werden.

Nieuwe editie

Na het evenement heerst er vooral opluchting dat alles goed is gegaan. ‘Het is een hee gedoe om dit allemaal op te zetten. Het ging in het begin niet heel soepel’, waar de presentator doelde op de vele skelters die bleven steken op de baan. ‘Maar het is zo’n mooie avond geworden met zoveel publiek. Fantastisch! Wat het volgend jaar wordt, is nog maar de vraag. We gaan sowieso door!’

RTV1 zond de hele editie van Gein op het Plein live uit op tv. Bekijk hier de uitzending terug.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal