Direct naar de inhoud.

SKV overklast Ziggo en KPN in zomer vol sport

  • door:
  • op:
Er is genoeg sport te zien deze sportzomer | © Getty Images/Cavan Images RF

VEENDAM – Het lokale SKV verslaat haar grote broers als Ziggo en KPN als het gaat om de kwaliteit die zij uitzenden op de kanalen waar sport te zien is. Het Veendamse kabelbedrijf voorziet de NPO-zenders en onder andere Eurosport 1 en 2 in een hogere bitrate uit, waardoor bewegingen op het scherm beter te zien zijn.

Het bedrijf kan deze kwaliteit uitzenden, omdat zij werken met een glasvezelkabel. ‘Ziggo werkt met een Coaxkabel waar internet, televisie en telefonie over moet komen’, aldus Freddy van Egmond. Hij is technisch manager en heeft de technische verantwoordelijkheid over de distributie van het radio- en televisiesignaal. ‘Bij KPN gaat dit op een soortgelijke wijze, maar bij ons gaan radio en televisie via een glasvezellijn en via een aparte lijn in de kabel komt het internet. Daardoor kunnen wij veel meer aan.’

Kost veel

Een tv-kanaal uitzenden via de hoge bitrate kost de grote bedrijven teveel capaciteit in het netwerk. Zij moeten dan de bandbreedte veranderen van 15 naar 25. Dat laatste kan SKV wel doen, aangezien het bereik een stuk kleiner is.

Innovatie

Van Egmond is dan ook zeer trots dat hij dit samen met zijn collega’s heeft bereikt. ‘Het is leuk om te lezen dat wij als kleine partij zeer innovatief zijn. We lopen hiermee wel voor op de grote partijen. Kleiner betekent niet slechter’, lacht hij.

Wel heeft Van Egmond nog meer doelen met SKV. Zo wil hij het liefste uitzenden in 4K. ‘Niet alle aanbieders geven dat signaal door en nog lang niet iedereen heeft een 4K televisie. We zenden nu HBR uit en daar kan iedereen gebruik van maken. Je geeft zo de grootste groep een grotere beeldkwaliteit.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal