Direct naar de inhoud.

Cultureel Bolwerk Veenkoloniën genomineerd voor Drentse Anjer Prijs

  • door:
  • op:
De boerderij van d’Rentmeester | © d’Rentmeester

VALTHERMOND – Stichting Cultureel Bolwerk Veenkoloniën is genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs. De prijs is bedoeld voor een stichting of vereniging die op een bijzondere manier de kunst en cultuur in Drenthe laat zien. Naast deze stichting zijn ook Stichting Koorschool Viva la Musica (Meppel) en Kunst aan de Vaart Assen genomineerd.

De genomineerden krijgen allemaal een geldbedrag van €1000,- voor hun stichting. Voor de winnaar wordt dit bedrag verhoogd tot €5000,-. De jury van de Drentse Anjer Prijs 2024 bestaat uit Jurr van Dalen (voorzitter van de jury), Hanneke Bruggeman, Leo Hegge, Carina Vinke en Suzanne Rus. Uit een lijst van 25 voordrachten koos de jury deze drie genomineerden.

De commissaris van de Koning, mevrouw J. Klijnsma, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Drenthe, reikt de Drentse Anjer Prijs op 29 november uit aan de winnaars.

Meer cultuur naar veengebied

Kort na de overname van Concertboerderij d’Rentmeester werd Stichting Cultureel Bolwerk Veenkoloniën opgericht om meer cultuur en concerten naar het veengebied te brengen. Dankzij de aanstelling van een ervaren penningmeester, voorzitter, en secretaris kreeg de professionalisering van de stichting vorm en werden de concerten bij d’Rentmeester steeds bekender.

De inspanningen van de stichting zijn beloond met een nominatie door Cultuurfonds Drenthe voor de Drentse Anjer Prijs 2024. Het bestuur ziet deze nominatie als een erkenning voor hun harde werk en is ontzettend trots op deze prestatie.

Inmiddels is er een zomerstop bij d’Rentmeester, maar er wordt alweer reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe seizoen dat begint met de tweede editie van het Voel het Veen Festival.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal