Direct naar de inhoud.

Met alle kracht een trein voorttrekken ‘Het lijkt allemaal dom trekken dat is het niet’

  • door:
  • op:
Tijdens het NK Treintrekken in Stadskanaal | © Larou de Jong/ RTV1

STADSKANAAL – Wie krijgt de locomotief in beweging en wie is het snelste? Deze vraag stond afgelopen zondag centraal tijdens het NK Treintrekken in Stadskanaal. Zowel mannen als vrouwen gingen de uitdaging aan.

Het NK Treintrekken werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd door een toepasselijke vereniging: Organisatie Sterke Mannen Oldambt (OSO). Het concept is simpel: een touw wordt aan een trein en de deelnemer bevestigd, waarna de deelnemer de 21 ton wegende trein vooruit moet zien te krijgen. Er waren meerdere categorieën, maar er werd geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen.

(Tekst gaat verder onder video)

Het evenement is uniek in Nederland, aangezien er nergens anders een NK Treintrekken wordt georganiseerd. Hierdoor trekt het kampioenschap veel deelnemers. Dit jaar waren er vierendertig aanmeldingen, grotendeels Nederlands, maar er waren ook enkele buitenlandse deelnemers.

Ondanks dat het simpel lijkt, is het toch echt wel meer dan alleen kracht, zo zegt deelnemer John Mijering: ‘Het lijkt allemaal dom trekken, maar het is ook je lichaamsgewicht, techniek en je kop goed hebben. Zit het tussen de oren niet goed, dan kan je het wel vergeten.’

Het NK Treintrekken markeert tevens de start van het zomerseizoen voor Museumspoorlijn STAR.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal