Direct naar de inhoud.

Scoutinggroep Hunze Hikers teleurgesteld in gemeente Borger-Odoorn: ‘Het voelt oneerlijk’

  • door:
  • op:
Een eerdere activiteit van de Hunze Hikers. | © Facebook Hunze Hikers

EXLOO – De Scoutinggroep Hunze Hikers uit Exloo is niet blij met de gemeente Borger-Odoorn. De vereniging zette afgelopen week een open brief in de Week in Week uit, waarin er vraagtekens door de scoutinggroep worden gezet bij de forse investeringen van 4,8 miljoen met gemeenschapsgeld bij Sportpark Odoorn en het sportpark in Borger. Dit terwijl de vereniging zelf geen subsidie van vijfhonderd euro kan krijgen van de gemeente voor hun 50-jarig jubileum.

‘Met dat geld willen wij graag een kamp organiseren voor zowel onze oud-leden als onze huidige leden,’ zo vertelt bestuurslid Jeroen Winter van de Hunze Hikers aan tafel bij het RTV1 programma  ‘1 op Vrijdag’.  Volgens Winter is de vereniging  teleurgesteld in de gemeente. ‘Vanuit die frustratie hebben we die brief opgesteld om ons ongenoegen te laten blijken.’

Oud zeer

Ook zit er nog een stukje oud zeer bij de scoutinggroep. Het clubgebouw zat namelijk eerst naast het gemeentehuis tot en met 2011. ‘Dat moest weg omdat er meer parkeerplekken moesten komen. Daarbij zijn we toen niet geholpen om een nieuwe locatie voor ons clubgebouw te vinden,’ aldus Winter.

In totaal gaat er 4,8 miljoen naar de beide voetbalverenigingen. Winter geeft aan dat zij het HOVC en SV Borger absoluut niet misgunnen. ‘We gunnen het beide clubs juist énorm. Het steekt dan alleen een beetje dat je een schamele vijfhonderd euro aanvraagt en die krijg je dan niet. Dat voelt oneerlijk.’

(Tekst gaat verder onder de video)

Gunfactor

De club kreeg die vijfhonderd euro subsidie niet omdat er nadere regels waren voor de subsidieverstrekking. ‘Dan kom je in een bureaucratisch web terecht waarin ze dan zeggen dat als je het een beetje zo doet dat je het dan wel krijgt. Dan merk je al dat je niet echt de gunfactor hebt vanuit de gemeente.’

Ondanks het missen van de vijfhonderd euro subsidie gaat het jubileum kamp gewoon door volgens Winter. ‘De scouting draait op vrijwilligers die creatief zijn en zich willen inzetten voor de club. Het gaat uiteindelijk om de kinderen, om die een leuke tijd te bieden en dat lukt ons altijd.’

‘Niet alle mensen voetballen’

De oproep in de Week in Week uit was in ieder geval niet voor niks. Inmiddels hebben meerdere mensen contact gezocht met de Hunze Hikers. ‘Particulieren en bedrijven hebben ons gebeld om hun steun uit te spreken, maar ook om de club financieel te steunen. Dat was natuurlijk niet onze bedoeling, maar het was meer een oproep naar de gemeente van dat er ook andere verenigingen zijn. Niet alle mensen voetballen. Er zijn nog veel meer verenigingen die net als  onze club een nieuwe accommodatie nodig hebben.’

Toch is de relatie met de gemeente volgens Winter nog niet definitief verstoord. ‘Ik hoop dat we nog met elkaar in gesprek kunnen gaan om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal