Direct naar de inhoud.

Tuinhulpdienst in Veendam zoekt zelf hulp: ‘We hebben meer hulpvragen dan vrijwilligers’

  • door:
  • op:
Harnold Scheepstra in de tuin aan het werk | © Hielke Bosch/RTV1

VEENDAM – Midden in de hitte zijn de mannen van Tuinhulp Veendam aan het werk. Ze komen wel vaker bij mevrouw Vos, die vanwege haar gezondheid de tuin helaas zelf niet meer bij kan houden. Vandaar dat ze hulp krijgt van de vrijwillige tuinmannen.

Mensen die door ouderdom, handicap of gezondheid niet meer zelf hun tuin kunnen onderhouden, kunnen aankloppen bij Stichting Tuinhulpdienst Veendam. Zij zorgen ervoor dat de tuinen weer tiptop in orde worden gemaakt en ook onderhouden blijven. Niet alleen helpt de tuinhulpdienst mensen in de tuin, maar ze helpen ook leerlingen aan praktijkervaring. Eén van die leerlingen en vrijwilliger bij de tuindienst is Melvin. Hij is net druk bezig een enorm stuk onkruid met wortel en al uit de tuin te trekken. ‘Het is beter dat ik dit soort dingen doe, in plaats van de hele dag op mijn kamer te zitten’, zegt hij, terwijl hij met een bijl de wortels te lijf gaat.

(Tekst gaat verder onder video)

Ook bij Ria Vos komen de hulpjes langs. Zij kan vanwege haar gezondheid en die van haar man de tuin niet meer zelf doen en dus krijgt ze hulp. ‘Ze hebben alles gesnoeid, de heg eruit gehaald en de wortels verwijderd. Ik ben enorm blij met de jongens’, aldus Vos.

Maar ook de Tuinhulpdienst kan wat extra hulp gebruiken. Ze zijn op zoek naar vrijwilligers. ‘We hebben op dit moment meer hulpvragen dan dat we vrijwilligers hebben die kunnen helpen’, zegt Harnold Scheepstra van Tuinhulpdienst Veendam.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal