Direct naar de inhoud.

Winkler Prins Veendam schuift diplomering naar voren in verband met halve finale EK

  • door:
  • op:
Winkler Prins Veendam | © Hielke Bosch/RTV1

VEENDAM/REGIO – Ruim honderd leerlingen die hun mavo-diploma aan het Winkler Prins in Veendam gehaald hebben, halen hun diploma woensdagavond een half uurtje eerder op dan gebruikelijk. De school heeft besloten de feestelijke uitreiking te vervroegen vanwege de wedstrijd.

‘We gunnen onze leerlingen dubbel feest vanavond’, zegt deelschooldirecteur Martijn ten Duis tegen RTV Noord. De diplomering duurt ruim twee uur, waardoor leerlingen en hun ouders op tijd weer thuis kunnen zijn voor de wedstrijd.

Supermarkten

De scholengemeenschap is niet de enige die rekening houdt met de wedstrijd van Oranje tegen Engeland. Verschillende supermarkten woensdag eerder om personeel de mogelijkheid te geven naar de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Engeland te kijken. Zo gaan bij de Lidl de winkels om 20.00 uur dicht. ‘We willen iedereen de gelegenheid geven om met vrienden en familie deze unieke gebeurtenis mee te maken’, zegt een woordvoerster van Lidl.

Jumbo en Albert Heijn houden wel de reguliere tijden aan. Bij PLUS, met vierhonderd filialen, bepalen de zelfstandigeondernemers zelf of ze eerder sluiten.

De halve finale van het EK voetbal begint om 21.00 uur in Dortmund.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal