Direct naar de inhoud.

Nieuwe camera’s rond Winschoten, Alteveer en Midwolda moeten criminaliteit signaleren

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie | © Pexels

REGIO – Op een aantal plekken langs wegen in Oost-Groningen zijn veiligheidscamera’s geplaatst. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) staan ze er om meer zicht te krijgen op ‘ondermijnende criminaliteit op het platteland’.

De camera’s staan onder meer in de omgeving van Winschoten, Alteveer en Midwolda. Over het aantal en de exacte locaties wil het OM niets zeggen.

Geen uitleg over deze locaties

Ook over de reden van de plaatsing van de camera’s op deze plekken wil het OM weinig kwijt. ‘Camera’s zijn een belangrijk hulpmiddel bij het tegengaan van veiligheidsproblematiek en ondermijning. We krijgen op die manier meer inzicht in criminele vervoersstromen, we halen criminelen uit de anonimiteit en kunnen gerichter handhaven op criminele en ondermijnende criminaliteit,’ zo staat in een korte verklaring.

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat er beveiligingscamera’s in Oost-Groningen staan. Zo waren ze eerder te vinden bij alle toegangswegen in Oude Pekela. Aanleiding was het bendegeweld in Oude Pekela, Winschoten en de stad Groningen. Zo werden in Oude Pekela meerdere aanslagen gepleegd. Ook werd er op panden geschoten. Voor het OM was dat destijds aanleiding om in de gemeente Pekela meerdere beveiligingscamera’s te installeren.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal