Direct naar de inhoud.

  • door:
  • op:
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Seizoenswandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad

10 december 2023

Op zondag 10 en 17 en op woensdag 27 december kunt u met het hele gezin mee met een gids van Staatsbosbeheer voor een educatieve seizoenswandeling. De gids van Staatsbosbeheer neemt u graag mee voor een wandeling door boswachterij Gieten – Borger.

De wandeltocht
Tijdens de wandeltocht vertelt de gids u graag over het ontstaan van Boswachterij Gieten – Borger, over het gevarieerde bos en de vele soorten dieren die hier leven. Elk seizoen heeft zijn eigen aandachtspunten. De herfst is in volle gang. Dit zie je terug in het bos. De bomen verkleuren langzaam aan hun bladeren. Maar laten alle bomen hun bladeren vallen? Ook zie je paddenstoelen in alle kleuren en vormen, waar dienen paddenstoelen eigenlijk voor?

Na de wandeling
Na de wandeling is er nog de mogelijkheid om het Boomkroonpad te bezoeken. Ga naar de toppen van de bomen op 22.5 meter hoogte. Ook is het mogelijk om de kinderen te laten spelen op de speelweide of in het Lorkenspeelbos. Nog even neuzen in het buitencentrum waarin een leuke winkel is gevestigd en een presentatie over het bos is te zien.

Of geniet nog even na bij Bospaviljoen de Woudstee van uw heerlijke wandeling.

Informatie

De seizoenswandeling vindt plaats op zondag 10 en 17 en op woensdag 27 december a.s., start om 13:30 uur en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken. De kosten zijn € 6,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen van  4 t/m 12 jaar.

Vooraf aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hondsrug/seizoenswandeling-hondsrug

Plaats: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

 

 

Gegevens

Datum:
10 december 2023


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal