Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Krinkiespijer meer dan welkom in Musselkanaal

Krinkie wordt verplaatst

Krinkie wordt verplaatst

MUSSELKANAAL – De krinkiespijer is van harte welkom in Musselkanaal. Dat zegt Eltje Toutenhoofd van Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal. “Wij hebben langs het kanaal in het centrum voldoende geschikte locaties waar het beeld wel goed tot zijn recht komt.” Toutenhoofd reageert hiermee op het mediabericht vorige week waarin kunstenaar Toos Hagenaar uit Winschoten vertelt niet tevreden te zijn over de huidige locatie van haar bronzen beeld. De krinkiespijer is zonder overleg door de gemeente Stadskanaal verkast van een mooie locatie bij de Eurobrug naar een troosteloze plek naast het schippers toiletgebouw aan de Hoofdkade.

Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal gaat contact opnemen met Toos Hagenaar hoe die over een eventuele verhuizing van ‘Krinkie’ denkt. Zegt de kunstenares ‘ja’ tegen een verhuizing naar Musselkanaal gaan we met de gemeente praten. De krinkiespijer krijgt dan een mooie plek in het centrum langst het water. Een plek waar het kunstwerk tot zijn recht komt midden tussen de vele scheepsactiviteiten in die het dorp kent.  [ Lees ook ons artikel historische schepen in Musselkanaal]

Bron: De Kanaalstreek.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Krinkiespijer meer dan welkom in Musselkanaal

  1. krinkiespijer is van de bewoners van Stadskanaal en daar moet Musselkanaal van afblijven.begrijp ook niks van de suggestie van : Eltje Toutenhoofd , hoe haalt ze het in haar hoofd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.