Direct naar de inhoud.

Woningen aan Hanne Bruininghstraat en Geraniumstraat Musselkanaal opgeknapt

  • door:
  • op:
Plaatsing van de nieuwe gevels | © Yolanda Visser.

MUSSELKANAAL – In het kader van de wijkvernieuwing heeft woningcorporatie ‘Woonservice’ 25 woningen aan de Hanne Bruininghstraat en Geraniumstraat in Musselkanaal opgeknapt. Zo zijn de woningen onder andere energiezuinig gemaakt en hebben de huizen een nieuwe gevel gekregen. 

De gezinswoningen scoorden met een gemiddeld energielabel F niet goed op energiezuinigheid’, aldus Leon Vries, manager bij Woonservice. ‘En we hoorden van bewoners dat zij last hadden van vocht in de woningen. Daarom hebben we deze woningen naar voren gehaald in de planning en er een ingrijpend verbeterprogramma voor opgesteld. Met als doel dat onze huurders fijner kunnen wonen en minder energie hoeven te gebruiken.’

Verbeterprogramma

Woonservice is in maart met het zogenoemde verbeterprogramma begonnen. De werkzaamheden bestonden uit het plaatsen van een nieuwe gevel aan de voor- en achterkant van de woningen. Onder het dak is isolatie aangebracht en alle bewoners hebben nu HR++ glas met ventilatieroosters. En bewoners waarvan de douche en/of keuken verouderd is konden een nieuwe krijgen.

‘Ingrijpende verbouwing’

Vries is blij met het resultaat van de verbouwingen: ‘We hebben de woningen flink verbeterd. Voor de bewoners was dit natuurlijk een ingrijpende verbouwing. Gelukkig zijn de werkzaamheden nu achter de rug. De afgelopen weken hoorden we van bewoners dat hun woning sneller warm is en langer warm blijft. Dat was precies de bedoeling’, aldus  Vries.

Sloop van acht woningen

Eind dit jaar gaat de woningcorporatie beginnen met de tweede fase van de wijkvernieuwing. Acht tussenwoningen zullen dan gesloopt worden. Vries: ‘Aan de Hanne Bruininghstraat en Geraniumstraat staan nu lange blokken met woningen. Dat zorgt voor een opgesloten straatbeeld. Door er 8 woningen tussenuit te halen, krijgt de buurt meer openheid. We verwachten dat we daarmee een impuls geven aan de buurt.’

Volgens Woonservice hebben ‘vrijwel alle bewoners van de 8 woningen hebben in samenwerking met Woonservice inmiddels een andere woning gevonden.’

3 reacties op “Woningen aan Hanne Bruininghstraat en Geraniumstraat Musselkanaal opgeknapt”

  1. Nou een verbetering echt niet als Je een wcpijp door je kamer krijg en de oudegevel zie je ook nog al hebben ze een nieuwe gevel geplaatst ze waren meet aan de wandel dan werk en dan het leveren van materiaal hou op zeg de mensen die de verbouwing hebben gehad hoor ik alleen ma ar klagen

  2. nou mooi hoor. niet echt ! de gevels zijn zover naar voren geplaatst aan ! de oude gevels het ziet er niet uit, het is onpractisch en een materiaal dat goedkoper is als een stuk karton. allemachtig wat een troep en overlast hebben die bouwvakkers er van gemaakt. blij dat ik een eigen huis heb en die gasten er niet in heb gehad want dan had ik ze eruit gezet (zoals enkele huurders idd hebben gedaan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-