Direct naar de inhoud.

Woningen aan Hanne Bruininghstraat en Geraniumstraat Musselkanaal opgeknapt

  • door:
  • op:
Plaatsing van de nieuwe gevels | © Yolanda Visser.

MUSSELKANAAL – In het kader van de wijkvernieuwing heeft woningcorporatie ‘Woonservice’ 25 woningen aan de Hanne Bruininghstraat en Geraniumstraat in Musselkanaal opgeknapt. Zo zijn de woningen onder andere energiezuinig gemaakt en hebben de huizen een nieuwe gevel gekregen. 

De gezinswoningen scoorden met een gemiddeld energielabel F niet goed op energiezuinigheid’, aldus Leon Vries, manager bij Woonservice. ‘En we hoorden van bewoners dat zij last hadden van vocht in de woningen. Daarom hebben we deze woningen naar voren gehaald in de planning en er een ingrijpend verbeterprogramma voor opgesteld. Met als doel dat onze huurders fijner kunnen wonen en minder energie hoeven te gebruiken.’

Verbeterprogramma

Woonservice is in maart met het zogenoemde verbeterprogramma begonnen. De werkzaamheden bestonden uit het plaatsen van een nieuwe gevel aan de voor- en achterkant van de woningen. Onder het dak is isolatie aangebracht en alle bewoners hebben nu HR++ glas met ventilatieroosters. En bewoners waarvan de douche en/of keuken verouderd is konden een nieuwe krijgen.

‘Ingrijpende verbouwing’

Vries is blij met het resultaat van de verbouwingen: ‘We hebben de woningen flink verbeterd. Voor de bewoners was dit natuurlijk een ingrijpende verbouwing. Gelukkig zijn de werkzaamheden nu achter de rug. De afgelopen weken hoorden we van bewoners dat hun woning sneller warm is en langer warm blijft. Dat was precies de bedoeling’, aldus  Vries.

Sloop van acht woningen

Eind dit jaar gaat de woningcorporatie beginnen met de tweede fase van de wijkvernieuwing. Acht tussenwoningen zullen dan gesloopt worden. Vries: ‘Aan de Hanne Bruininghstraat en Geraniumstraat staan nu lange blokken met woningen. Dat zorgt voor een opgesloten straatbeeld. Door er 8 woningen tussenuit te halen, krijgt de buurt meer openheid. We verwachten dat we daarmee een impuls geven aan de buurt.’

Volgens Woonservice hebben ‘vrijwel alle bewoners van de 8 woningen hebben in samenwerking met Woonservice inmiddels een andere woning gevonden.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal