Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Volgersbijeenkomst Brandweer Stadskanaal


Stadskanaal –
Vrijdagmiddag hebben 20 volgers van Twitteraar @janwillemvdkolk (Wethouder van Gemeente Stadskanaal) een informatieve namiddag gehad in de Brandweer Kazerne van Stadskanaal aan de Steenhouwer 34. @janwillemvdkolk had voor de vijfde keer zo’n middag georganiseerd voor zijn volgers van zijn Twitter account. Eerdere waren o.a. bij Refaja ZH, Politie Bureau Stadskanaal, Theater Geert Teis. Via een DM kon men zich aanmelden om op deze middag aan te schuiven en om kennis te maken met zijn volgers. Het was eigenlijk al een vast groepje maar vandaag waren er toch weer nieuwe gezichten bij. Dus ook even kennis met elkaar maken. Het woord werd gevoerd door Wout Peterse die veel info en uitleg gaf over het wel zeer intensieve en mentale inzet van de vrijwilligers binnen hun korps die zich bijna 24 uur per dag beschikbaar stellen voor als er hulpverlening nodig is bij de meest uiteenlopende gebeurtenissen tijdens een 112 melding. Deze lezing ging maar door en liep dus met de tijd een beetje uit. Maar WoutPeterse was ook echt goed opdreef om ons de onderste uit de kan te kunnen vertellen. Later in de remissie (de grote loods met die grote roldeuren) werd ons door @kristianscheven en Chris Heutinck van alles verteld over de voertuigen die het korps onder beheer hebben en onderhouden. Het was een mooie en leerzame maar vooral een informatieve namiddag.

Bij deze wil ik, ook namens de aanwezige volgers een dank uitbrengen aan @112RBZG , WoutPeterse , @kristianscheven en Chris Heutinck voor hun uitleg, info en het mogelijk maken van deze namiddag in de Brandweer Kazerne van Stadskanaal. En natuurlijk Jan Willem van der Kolk, want zonder zijn leuke Twitter Acties voor zijn volgers waren deze bijeenkomsten niet mogelijk geweest.

Voor meer info over RBZG — Klik

Foto’s zijn gemaakt met smartphones door de aanwezige Twitteraars/volgers

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.