Direct naar de inhoud.

Politie Bevestigt: verdachte opgepakt voor brandstichting Veendam

  • door:
  • op:
Speciale eenheid van de politie arresteert de verdachte / Foto:%assetform.MIBSFotograaf%

De politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van het in brand steken van een container in Veendam. Het gaat om een 35-jarige inwoner van de Parkstad. Of de man ook betrokken is bij de reeks autobranden in Veendam, wordt nog onderzocht.

De verdachte is woensdagavond aangehouden in de Nieuwstraat in Veendam. Hij werd door een speciaal ondersteuningsteam van de politie van zijn fiets getrokken en meegenomen. De politie kon gisteravond nog niet aangeven waarom de man was opgepakt.

Betrokkenheid autobranden wordt onderzocht

De politie wil alleen bevestigen dat de man wordt verdacht van het in brand steken van een container op de Veenlustpassage, woensdagochtend. Onderzoek moet uitwijzen of de man ook betrokken is bij andere brandstichtingen in Veendam. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Foto:Kuiper fotografie

De afgelopen dagen zijn acht auto’s in brand gestoken in Veendam. Zo gingen in de nacht van dinsdag op woensdag drie auto’s in vlammen op in de Dr. A. Kuyperstraat. Woensdagochtend volgde een vierde autobrand. 

Camerabeelden gezocht

De politie houdt in alle gevallen rekening met brandstichting. Gedurende het onderzoek blijft de politie op zoek naar camerabeelden waar mogelijk iets van de branden of een eventuele verdachte op te zien is.

Dit is een bericht van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal