Direct naar de inhoud.

CDA-voorzitter Ruth Peetoom komt naar Stadskanaal

  • door:
  • op:

Ruth PeetoomSTADSKANAAL – In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 2014 komt landelijk CDA-voorzitter Ruth Peetoom naar de regio waar zij opgroeide. Op uitnodiging van de CDA-afdelingen in de gemeenten Bellingwedde, Vlagtwedde, Stadskanaal, Borger-Odoorn en Veendam is zij op vrijdag 13 september tijdens een interactieve, openbare bijeenkomst in Stadskanaal.

De landelijk partijvoorzitter van de christendemocraten spreekt tijdens de bijeenkomst over de verbinding tussen landelijke en lokale politiek. Daarbij komt ongetwijfeld de aanstaande decentralisatie van de jeugdzorg, AWBZ en Participatiewet aan de orde. Hierdoor krijgen gemeenten zo veel extra verantwoordelijkheden die nu nog bij het rijk liggen, dat gemeentelijke herindeling volgens velen onontkoombaar is. Daarnaast spreekt Peetoom over diverse andere onderwerpen.

Voordat de openbare bijeenkomst begint, heeft Peetoom eerst een besloten ontmoeting met de beoogde lijsttrekkers dan wel fractievoorzitters van het CDA in de vijf organiserende gemeenten. Daarna is er een openbare bijeenkomst, die wordt geopend door voorzitter Henk de Muinck van CDA Stadskanaal. De Kanaalster fractievoorzitter Roelof Plieger houdt een korte inleiding, waarna het de beurt is aan Peetoom. Na de pauze is er een interactief deel, waarbij bezoekers aan deze bijeenkomst hun bijdrage kunnen leveren en sparren met een panel, bestaand uit Peetoom en de vijf fractievoorzitters of beoogd lijsttrekkers. De openbare bijeenkomst vindt plaats in gebouw De Eendracht aan de Poststraat 30 in Stadskanaal en begint om 20.00 uur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal