Direct naar de inhoud.

Onderzoek diefstal fietsen en auto’s en tanken zonder te betalen afgerond

  • door:
  • op:

politie_groningenPeize / Assen – De politie heeft een onderzoek naar diefstal van fietsen, auto’s en tanken zonder te betalen afgerond. De politie heeft begin november een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De aanleiding voor dit onderzoek was een aangifte op 25 september jl. van diefstal van een personenauto in Peize. Uit het onderzoek bleek dat dit gestolen voertuig bij meerdere incidenten in Drenthe betrokken was geweest.

Fietsendiefstal en tanken zonder te betalen

Het voertuig bleek onder andere betrokken te zijn geweest bij fietsendiefstallen nabij het Ronostrand te Een. Daarnaast bleek het voertuig betrokken te zijn bij acht incidenten waarbij getankt werd zonder te betalen. Dit was bij diverse benzinestations in Assen, Vries, Leek, Gieten en Eelde. Op 5 oktober jl. werd de gestolen auto aangetroffen in Assen welke ten behoeve van het onderzoek in beslag is genomen.

Meerdere auto’s gestolen

Op 22 oktober jl. werd er een Mercedes-Benz gestolen in Roden. Ook met deze auto is getankt zonder te betalen. Deze auto werd op 28 oktober jl. aangetroffen en is ook ten behoeve van het onderzoek in beslag genomen. Op 31 oktober jl. werden er twee voertuigen gestolen in Assen en Beilen. Uit onderzoek kwam naar voren dat al deze diefstallen gekoppeld konden worden aan de 37-jarige verdachte uit het onderzoek naar de autodiefstal in Peize van eind september. De verdachte had op 31 oktober wederom getankt zonder te betalen en ook vertoonde hij zeer gevaarlijk rijgedrag op de verschillende wegen binnen de provincie Drenthe. Eén van deze voertuigen werd dezelfde dag leeg aangetroffen door agenten.

Aanhouding in Assen

Op 1 november jl. is de 37-jarige verdachte al rijdend in een gestolen auto aangetroffen in Assen. Agenten hebben de auto tot stilstand gekregen en de man aangehouden. Alle gestolen auto’s zijn terug naar de rechtmatige eigenaar. Ook bleek dat de 37-jarige man verdacht worden van een woningdiefstal. De man is ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal van vier auto’s, twee fietsendiefstallen, één woningdiefstal en elf maal tanken zonder te betalen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal