Direct naar de inhoud.

Voor het eerst een fakkeltocht in Oude Pekela

  • door:
  • op:

Poster2013PEKELA – Op 21 december 2013 wordt er in Oude Pekela voor het eerst een fakkeltocht georganiseerd. De tocht begint om 19.00 uur vanaf de Wedderwegkerk.

De tocht komt voort vanuit een verlangen van Agnes Dreves en haar man Bernhard Ploeger. Zij verloren drie jaar geleden hun zeventienjarige dochter aan een zeldzame hartziekte.  Ze dachten na over een unieke manier om hun dochter op de dag voorhaar verjaardag, 21 december, op een speciale manier te gedenken en vonden dat dus in de organisatie van deze fakkeltocht.

In de optiek van de organisatoren, naast het genoemde stel ook nog Thea de Boer en Ankie Voerman, heeft iedereen wel iemand te gedenken. Een persoon of meerdere personen die ontvallen zijn uit de naaste omgeving. Personen die gemist worden.

Daarom is de fakkeltocht (uit veiligheidsoverwegingen overigens met lantarentjes met daarin kaarsen) een tocht waaraan een ieder gratis kan meedoen en zijn of haar eigen naaste tijdens de wandeling kan gedenken.

De route van de tocht zal in ieder geval ook gaan langs de Molenhof, de plaats waar veel van de Pekelder ouderen wonen. Mensen die vaak al heel wat namen hebben doorgekrast op hun verjaardagskalenders. Zodat ook zij, vaak minder goed ter been, een moment van herdenken zullen ervaren.

Doel van de tocht
De fakkeltocht vindt plaats vlak voor de belangrijkste feestdagen van het jaar. Het kerstfeest en Oud- en Nieuwjaarsdag. Dagen waarop gestorven naasten vaak het meest gemist worden. Daarmee komt de werkgroep op het doel van de tocht: “Het gedenken van de eigen overleden geliefden”.

De Route
Om de tocht voor de meeste mensen mogelijk te maken, zal het een korte route van maximaal een half uur zijn. De route zal door het centrum van Oude Pekela lopen en in ieder geval langs de Molenhof. Start- en eindpunt is de Wedderwegkerk, Hendrik Westersstraat 114 te Oude Pekela.

Aanvullende informatie
De fakkeltocht wordt gesponsord en is daardoor gratis voor alle deelnemers.
Na de fakkeltocht is er de gelegenheid tot een gesprek of kan men onder het genot van een kopje koffie/thee of warme chocolademelk luisteren naar de mooie liederen van Edwin Jongedijk. Jongedijk heeft toegezegd te komen zingen in de Wedderwegkerk en zal daarmee voor deze fakkeltocht een waardig slot verzorgen.

Sponsoren
De fakkeltocht wordt gesponsord door de Gemeente Pekela. Edwin Jongedijk sponsort de tocht door gratis zijn liederen ten gehore te brengen. De Protestante Gemeente Pekela heeft de kerk gratis ter beschikking gesteld.

Andere sponsoren zijn: Hensen Audio (Gratis beschikbaar stellen van versterking in de kerk) , EHBO Afd. Pekela (Gratis EHBO’ers), Monika Orlowska, Studio4Reclame (Gratis maken van de poster),  Motorver. MIOS ’93 uit Blijham (Gratis Verkeersregelaars), Vrijwilligers van Stichting Semmy, Extra Trend en Cadeaushop Numero 98 (Gereduceerde prijs lantarentjes), Rainbow Events (Gratis drukken posters), Politie Pekela (Openbare orde).

De werkgroep dankt alle sponsoren.

Vrije gift
Na de wandeltocht is er gelegenheid tot het geven van een vrije gift. De opbrengst zal voor 100% overgemaakt worden naar een goed doel, gekozen is voor Stichting Semmy.

Doe mee
Doet u mee. De avond begint om  19.00 uur  en duurt tot ongeveer 20.30 uur.

Loop mee in deze fakkeltocht en laat zien, dat er niemand gemist kan worden.

Meer informatie kunt u vinden op de website: www.fakkeltochtpekela.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal