Direct naar de inhoud.

PvdA Stadskanaal: ‘Oost-Groningse lobby loont, nu doorzetten’

  • door:
  • op:

1904061_671491566231039_494511115_nSTADSKANAAL – Woensdag 19 februari reed een volle bus met 35 wethouders, raadsleden en beleidsmedewerkers naar Den Haag. De politieke partijen CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA waren vertegenwoordigd.

Zij woonden het debat in de Tweede Kamer bij over de Participatiewet. Met hun aanwezigheid vestigde de delegatie aandacht op de Oost-Groningse problematiek. De opzet van de Participatiewet is dat mensen, die tot nu toe zouden aankloppen bij een SW-bedrijf, werk vinden bij een reguliere werkgever. In de Oost-Groningse regio werken relatief veel mensen bij de verschillende SW-bedrijven en is er veel minder werkgelegenheid dan in andere regio’s. Wanneer de Participatiewet per 1 januari 2015 wordt ingevoerd en er geen extra geld worden vrijgemaakt voor deze regio, ontstaat er een groot probleem. De gemeenten krijgen per genoemde datum minder subsidie van het rijk voor de mensen die in de werkvoorzieningsschappen werken. Reden te meer dat Oost-Groningen inzet op een betere Participatiewet.

Op initiatief van de stuurgroep ‘Werken naar Vermogen Oost-Groningen’ was de busrit georganiseerd. De aanwezigheid bleef in de Tweede Kamer niet onopgemerkt. Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft heldere toezeggingen gedaan die moeten leiden tot verbetering voor de Oost-Groningse situatie. Het CDA, ChristenUnie, VVD, D66 en SGP steunden een motie van John Kerstens (PvdA). Hij pleit voor een verdeling van het geld waarbij gekeken wordt naar het aantal werknemers met een beperking en naar de bestaande werkgelegenheid in deze regio. Jetta Klijnsma deed een harde toezegging om mee te werken aan het verbeteren van de regionale economie. Binnenkort gaan de wethouders daarover met haar in gesprek. In het najaar weet Oost-Groningen op welk bedrag men kan rekenen. Voor de PvdA-Stadskanaal staat vast dat de lobby resultaten oplevert. “Nu moeten we doorzetten”, aldus raadslid Monique Kroom.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal