Direct naar de inhoud.

Tweede Kamerlid Wieke Paulusma (D66) bezoekt Veendam: ‘Sterke democratie juist nu belangrijk’

  • door:
  • op:
Kamerlid Wieke Paulusma (Links) met haar D66 collega’s in Veendam | Foto: Jelmer Wijnstra/RTV1

VEENDAM – Tweede Kamerlid Wieke Paulusma (D66) bracht vrijdag een bezoek aan Veendam. Daar ging ze onder ander langs bij Zorggroep Meander, de bibliotheek en het multiculturele vrouwencentrum. 

‘De bibliotheek is altijd één van mijn favoriete plekken’ vertelt Paulusma. In de bieb had ze een lunch met het multiculturele vrouwencentrum. ‘Die verscheidenheid aan initiatieven en natuurlijk de educatieve functie maakt het zo’n waardevolle plek.’

Techniek en werkdruk in de zorg

’s Ochtends was ze langsgegaan bij verzorgingshuis Meander om in gesprek te gaan over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie. Die technologie moet er voor zorgen dat senioren langer thuis kunnen blijven wonen. Paulusma was blij met deze nieuwe ontwikkelingen in de zorg en prees ook vooral het optimisme in het verzorgingshuis. ‘En dat terwijl ze veel uitval hebben omdat nog steeds personeel besmet raakt met corona. De werkdruk is daar dan ook niet bepaald afgenomen.’

‘Oost-Groningen bovenaan’

Maar wat kan het D66 kamerlid betekenen voor onze regio in Den Haag? Volgens Paulusma is het vooral belangrijk om te kijken naar de mooie kanten van dit gebied. ‘Ik zie zulke fantastische dingen in deze regio’, aldus Paulusma. ‘Daar moeten we het veel meer over hebben. Ik denk ook dat de boodschap naar Den Haag dan veel krachtiger is.’

Dat betekent volgens het D66 kamerlid niet dat we onze ogen moeten sluiten voor de problemen in Oost-Groningen. ‘Als wij geld verdelen, dan staat wat mij betreft Oost-Groningen bovenaan.’

Democratie

Aan het einde van de ochtend ging ze nog even mee met haar D66 collega’s om te flyeren in het centrum en te praten met ondernemers en publiek. Paulusma: ‘Ik hoop mensen te kunnen motiveren om te gaan stemmen. Zeker met de oorlog zo dichtbij (oorlog in Oekraïne red.) zien we hoe belangrijk het is om een sterke democratie te hebben.’

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal