Direct naar de inhoud.

In Veendam worden de politieke bordjes niet verhangen

  • door:
  • op:
Lijsttrekker van Gemeentebelangen Henk Jan Schmaal | Foto: Gemeentebelangen Veendam

VEENDAM – GemeenteBelangen Veendam, Partij van de Arbeid, D66 en de VVD gaan samen verder praten over de vorming van een college. Het lijkt er dus op dat Veendam doorgaat met dezelfde coalitie.

Dat is de conclusie naar aanleiding van de gesprekken die GemeenteBelangen als grootste fractie voerde met de politieke partijen in de gemeente Veendam. Er is niet gesproken met Veuruutkiek (VUK). De partij van Pé Langen ging niet in op de uitnodiging voor een gesprek.

Vertrouwen in elkaar

Informateur en wethouder Henk Jan Schmaal van Gemeentebelangen: ‘De gesprekken zijn constructief en in goede sfeer verlopen. De partijen hebben aangegeven tevreden te zijn over de behaalde resultaten over de afgelopen vier jaar. Deze combinatie kan, met veertien van de 21 zetels, rekenen op een breed draagvlak. De vier partijen hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken en praten verder over de vorming van een college.’

Tijdens de gesprekken is de behoefte naar voren gekomen voor een brede discussie over een aantal thema’s, zoals burgerparticipatie, dienstverlening en de omgangsvormen. Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 19 april 2022 wordt hier verder over gesproken.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en Noord werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te kunnen brengen. 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal