Direct naar de inhoud.

Hondenliefhebbers vrezen voor hun plek in Borgerswold

  • door:
  • op:
Yolanda Schutterop, Karin Meijer en Bouwina Kor met hun honden in het Borgerswold (foto: Jeroen Willems / RTV Noord)

VEENDAM – Hondenliefhebbers in Veendam vrezen voor hun plek in recreatiegebied Borgerswold. De afgelopen twee jaren konden ze hun honden zonder probleem los laten lopen op het schapenveldje vlakbij de scouting, maar dat kan met de komst van een nieuwe schaapskudde niet meer.

Ook het gedeelte na de brug, waar de loslopende honden tot voor kort werden gedoogd, wordt bedreigd door de komst van een belevingsroute.

Bouwina Kor uit Veendam loopt dagelijks met haar twee honden een rondje door het Borgerswold. Het liefst laat ze de honden zoveel mogelijk los lopen, maar de laatste tijd is ze op haar hoede. ‘Sinds de komst van die belevingsroute wordt er strenger gecontroleerd en ook bekeuringen uitgedeeld. Laatst werden we zelfs achtervolgd toen we hier met de honden liepen. Het is gewoon niet fijn meer’, aldus Kor.

‘Honden raken gefrustreerd’

De honden kunnen ook niet meer terecht op de omheinde schapenweide, want het hek is een paar weken geleden dicht gemaakt met een slot. ‘Zonde’, vindt Kor. ‘Die honden moeten ook hun energie kwijt en lekker kunnen rauzen. Gewoon lekker kunnen spelen en socialiseren met andere honden anders raken ze helemaal gefrustreerd’, zegt vriendin Karin Meijer.

Actie

Bouwina Kor is samen met haar vriendinnen een actie begonnen om een speelplek voor de honden af te dwingen in het Borgerswold. Via sociale media krijgt de actie al veel bijval. ‘Het schapenveldje zou perfect zijn, maar als dat niet kan moet er een andere plek komen. Voor hardlopers, mountainbikers en alle andere gebruikers wordt er van alles aangelegd, maar voor onze honden moet er toch ook een plek zijn?’, zegt Kor.

Volgende week gaan Kor en haar vriendinnen om tafel met wethouder Henk Jan Schmaal over hun wens.

Dit is een artikel van RTV Noord en Jeroen Willems. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale journalistiek te versterken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal