Direct naar de inhoud.

Gemeente Veendam stelt nieuwe centrumvisie op

  • door:
  • op:
Het centrum van Veendam (foto: RTV Noord)

VEENDAM – De gemeente Veendam is gestart met het ontwikkelen van een nieuwe visie voor het centrum van Veendam. Doel is volgens de gemeente om samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en inwoners werken aan een vitaal en leefbaar centrum.

Ontwikkeling centrum

Een nieuwe visie voor het centrum is volgens de gemeente nodig om te kijken hoe de situatie nu is en de koers te bepalen voor de komende jaren. Doel is een concreet uitvoeringsprogramma.

Wethouder Henk Jan Schmaal: ‘Het ontwikkelen van een actuele visie is nu belangrijker dan ooit. Het winkellandschap verandert immers snel en structureel. Dit heeft impact op de vitaliteit van veel winkel- en centrumgebieden, ook in Veendam. In de afgelopen tien jaar is er al veel gebeurd om het centrum te verbeteren. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar gesteld en de BIZ is opgestart. In 2019 zijn het Veenlustplein en het Raadhuisplein opnieuw ingericht. Maar het werk is nog niet af. Belangrijk is dat we nu tot uitvoering komen.’

Interactief proces

Om tot een visie en uitvoeringsprogramma te komen is daarom een zogenoemd interactief proces opgesteld. Ondernemers, vastgoedeigenaren, bewoners van het centrum en inwoners van de gemeente worden de komende maanden op verschillende manieren en momenten uitgenodigd om mee te denken en mee te praten over de toekomst van het centrum.

Eind 2022 moet de nieuwe centrumvisie klaar zijn. Voor de uitvoering van het traject heeft de gemeente Veendam Seinpost Adviesbureau ingeschakeld.

Ideeën?

Wie ideeën of tips heeft voor het centrum van Veendam kan die nu al mailen naar centrumvisie@veendam.nl.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal