Direct naar de inhoud.

Beginnend bestuurder rijdt met extra turbo meer dan 100 km/u te hard in Wildervank

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie F: Politie NL

WILDERVANK – De politie heeft vrijdag de auto en het rijbewijs ingevorderd van een beginnend bestuurder. Die reed op de Kielsterachterweg in Wildervank met een snelheid van 200 km/u waar 80 is toegestaan. Na een correctie ijking bleef er een topsnelheid van 186 km/u over. Nog altijd een overschrijding van meer dan 100 km/u.

Geen apk en extra turbo

Bij controle bleek de auto bovendien niet apk gekeurd. De wagen was daarnaast voorzien van een extra turbo. De accu van de auto lag los voor de passagiersstoel, omdat daar door de extra turbo onder de motorkap geen plek meer voor was.

De jonge bestuurder en z’n passagier gaven als verklaring op dat ze bezig waren met een testrit, nadat ze enkele reparaties hadden doorgevoerd.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal