Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Telegraaf: ‘slechtste gemeente zijn Vlagtwedde en Eemsmond’

vlagtweddeVLAGTWEDDE/EEMSMOND – Het is slecht toeven in de gemeenten Vlagtwedde en Eemsmond. Dat zegt De Telegraaf. De krant heeft onderzoek gedaan naar de ‘fijnste gemeenten om te wonen’ in Nederland.

Uit onderzoek van de krant blijkt dat Eemsmond en Vlagtwedde slechte gemeenten zijn om in te wonen, beide scoren een 2,5. Hekkensluiter van de lijst is het Limburgse Vaals, met een magere 2,2. Veel gemeenten in krimpregio’s in Drenthe, Groningen en Friesland bungelen onderaan de lijst.

Oestgeest is de beste gemeente om te wonen. De Zuid-Hollandse plaats scoort een 8.7.

De Telegraaf heeft voor haar onderzoek 400 gemeenten onderzocht op leefcriteria als huizenprijzen, criminaliteit, armoede, winkels, scholen en medische zorg.

Toch ziet wethouder Hendrik Klap van Vlagtwedde de toekomst positief in. „Wij lopen nog bij elkaar naar binnen en zeggen elkaar gedag,” zegt Klap in De Telegraaf. „Dat is onbetaalbaar. Na zessen rijden er nog amper auto’s en kun je heerlijk fietsen.”

Bekijk op de website van De Telegraaf een kaart om te zien hoe andere gemeenten scoren.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Telegraaf: ‘slechtste gemeente zijn Vlagtwedde en Eemsmond’

  1. Jan Schomaker e.a

    Nog steeds vinden wij Vlagtwedde de slechtste gemeente van nederland.
    Wij wonen nu 5 jaar in Bourtange wat valt onder de de gemeente Vlagtwedde en wij ondersteunen volledig dit artikel dat op 11 maart 2014 door Bert Jan Brinkman is gepubliceerd.
    Van alles beloven en dan niets doen, een burgemeester die niet met je wil praten, een ex wethouder die burgers bedreigd, ambtenaren die alles afschuiven op anderen, een na 4 jaar niet functionerende omgevingsdienst Groningen (verantwoordelijk voor het afgeven van vergunningen), het niet willen luisteren naar de wensen van de inwoners van de vesting Bourtange wat betreft de leefbaarheid binnen de vesting, vriendjespolitiek etc etc

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.