Direct naar de inhoud.

Nog even doorbijten voor het forensenverkeer

  • door:
  • op:
Sluiproute Nieuwediep
Sluiproute Nieuwediep ( F: RTVS)

STADSKANAAL – Automobilisten en andere weggebruikers die dagelijks tussen Stadskanaal en Hoogezand heen en weer rijden om naar hun werk te kunnen gaan verdienen een schouderklopje! Dit voor hun eindeloos geduld, tolerantie en respect voor elkaar. Al sinds januari dit jaar worden de weggebruikers, meer dan ooit, geconfronteerd met onprettige wegwerkzaamheden. Voor menigeen betekent dit eerder van huis gaan en meer kilometers maken dan normaal. Vaak op een sukkeldrafje door hobbelende straten en rekening houden met vertragingen.

Door de aanpassingen aan de N33 kan er al ruim vijf maanden geen gebruik gemaakt worden van de doorgaande weg  K.J. de Vriezestraat (langs het Stadskanaal). Wie naar Hoogezand wil moet keuzes maken. Of via de N366 ( Pekela, Veendam) en dan via de Veendammerweg richting Kielsterachterweg of via de N33 richting Zuidbroek. Daar kan men de A 7 op richting Hoogezand / Groningen.

Aanpassingen N33 bij Bareveld ( F: RTVS)
Aanpassingen N33 bij Bareveld ( F: RTVS)

Wie gebruikt maakt van sluiproutes via Nieuwediep en Bareveld krijgt volgende week te maken met een rotonde die gebouwd wordt aan de Bareveldstraat en Landbouwstraat. Door de aanleg hiervan gaat de aansluiting op de Kielsterachterweg bij Bareveld/ wildervank de komende drie weken dicht. Een nieuwe sluiproute via Eexterveenschekanaal brengt mogelijk uitkomst.

Wie vanuit Stadskanaal en omgeving naar AVEBE of PPG in Foxhol moet heeft nog meer tegenslag gekregen. De Woldweg in Foxhol ligt er voor drie weken uit en om de fabrieken te bereiken moet er omgereden worden via Waterhuizen. Je moet rekening houden met file bij openstaande bruggen en wie via het centrum van Hoogezand gaat moet rekening houden met druk verkeer. Er staan ‘gele’ borden aan het eind van de Kielsterachterweg voor diegene die het spoor bijster is..

N 33 reconstructie nabij Bareveld (foto RTVS)Nee, het zijn bepaald geen gemakkelijke tijden voor de forensen in Zuid Groningen. Daarom een schouderklop en een pluim voor hun geduld. Het leed moet ergens halverwege juli eindelijk voorbij zijn. Dan zullen de knelpunten K. J. de Vriezestraat met het nieuwe spoorviaduct, de rotonde bij Wildervank/Bareveld en de Woldweg in Foxhol gereed zijn. Ook de N33 autoweg richting Zuidbroek moet dan met beide rijstroken in gebruik zijn genomen.

Rijkswaterstaat zegt nog wel dat van 20 juni (19.00 uur) tot maandagochtend 23 juni de N33 compleet afgesloten is tussen Veendam en Zuidbroek. Dit in verband met het aanbrengen van een deklaag asfalt. Nog even doorbijten..-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal