Direct naar de inhoud.

Bestuursleden Satudarah aangehouden in Vlagtwedde

  • door:
  • op:
Archief foto: M. Dol - RTV-S
Archief foto: M. Dol – RTV-S

VLAGTWEDDE – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee bestuursleden van de motorclub Satudarah en een 43-jarige inwoner van Vlagtwedde aangehouden op verdenking van bedreiging en overtreding van de Wet wapens en munitie.

Woensdagavond kwam bij de politie een melding binnen van een bedreiging waarbij ook werd gesproken over een vuurwapen. Dit alles had plaatsgevonden in de relationele sfeer. Reden voor agenten om een nader onderzoek in te stellen. Daarbij werd onder andere gesproken met de aangeefster.

Omdat er mogelijk sprake was van het bezit van één of meerdere wapens werd besloten om het Arrestatieteam in te zetten. In de nacht van woensdag op donderdag werden door hen twee bestuursleden van de motorclub Satudarah en een 43-jarige inwoner van Vlagtwedde aangehouden op verdenking van bedreiging en overtreding van de Wet wapens en munitie. Tijdens het onderzoek werden geen wapens aangetroffen, wel vonden agenten munitie. Deze munitie werd in beslag genomen. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht het trio donderdagmiddag het politiebureau weer verlaten. Het onderzoek wordt voortgezet en tegen de drie mannen zal proces-verbaal worden opgemaakt.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal