Direct naar de inhoud.

Luchtbuksschutters zoeken schietruimte omgeving Stadskanaal

  • door:
  • op:
foto: sv-nfti.nl
foto’s via: sv-nfti.nl en 100mairgun.nl

STADSKANAAL – Het schieten met luchtdrukwapens is een relatief goedkope tak van de schietsport. Veel mensen denken dat er veel regels zijn voor luchtbuksen, maar dat valt reuze mee zegt Ben Niezen uit Stadskanaal. “Voor vuurwapens ligt dat natuurlijk compleet anders. Daarvoor is er een speciale Wet Wapens en Munitie (WWM). In deze wet zijn ook de regels voor luchtbuksen opgenomen. Iedereen vanaf 18 jaar mag een luchtbuks aanschaffen en bezitten. Een luchtbuks mag worden gebruikt op terrein dat niet toegankelijk is voor publiek. Het mag dus bijvoorbeeld in de eigen tuin en op erven of het land van boeren”.

Ruimte gezocht

Een aantal luchtbuksschutters uit de Kanaalstreek zoeken nu een overdekte schietruimte om hun gezamenlijke hobby te kunnen uitoefenen. Het gaat hierbij om een schietafstand van 15 tot 20 meter. Woordvoerder Niezen zegt dat de groep in het bezit is van eigen schietdoelen. Mocht er iemand in de omgeving van Stadskanaal hiervoor een (overdekte) ruimte beschikbaar willen stellen kan er contact worden opgenomen met:

b.niezen1@gmail.com

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal