Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Campinghouder Diedel vreest teloorgang door subsidie camper Spoordok

Haven spoordok Musselkanaal

Haven spoordok Musselkanaal

MUSSELKANAAL – (reportage door Jan Brester) – Gasten van camperplaats en haven het Spoordok in Musselkanaal kunnen vanaf komend vaarseizoen gebruik maken van een wasmachine en een droger. Dat heeft de gemeenteraad deze week besloten. Ook kunnen ze gebruik maken van een beveiligde Wifi voorziening. De totale voorziening kost zo’n slordige 31.000 euro.

 

Gemeenteraad

Afgelopen maandag nam de gemeenteraad het voorstel van het College over met uitzondering van Klaas Pals van D66 Stadskanaal. Hij nam het op voor een ondernemer uit Musselkanaal die ook een camping runt aan de Telefoonweg enkele kilometers verder. Volgens de eigenaar Mario Diedel en Klaas Pals van D66 is hier sprake van concurrentievervalsing. Er wordt namelijk subsidie verleend aan camperplaats het Spoordok, die door de lokale overheid wordt geëxploiteerd terwijl de exploitant van de camping aan de Telefoonweg zijn eigen broek moet hooghouden.

Archieffoto: Gemeenteraad Stadskanaal (F: RTVS)

Archieffoto: Gemeenteraad Stadskanaal (F: RTVS)

De voorzieningen aan het Spoordok worden nog aangebracht voor de start van het vaarseizoen. Door deze voorzieningen juist dit jaar nog aan te brengen kunnen ook de bezoekers van de Landelijke Vereniging voor het Belang van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) er gebruik van maken in het kader van de viering van 250 jaar het Stadskanaal en 400 jaar Semslinie.

RTVS verslaggever Jan Bresters was aanwezig tijdens de raadsvergadering en sprak met Mario Diedel en met Klaas Pals van D66

 

 

 

 

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

13 Reacties op “Campinghouder Diedel vreest teloorgang door subsidie camper Spoordok

 1. Hoi, wij als ervaren camperaars zijn heel blij met de camper plaats in Musselkanaal. We wonen er vlak bij, maar als we onderweg zijn, en met andere camperaars spreken. Vinden ze het een mooie plek, de prijs is goed. Maar als deze verhoogd wordt komen vele mensen niet meer. Dus dan is Musselkanaal weer een attractie kwijt. De meeste camperaars willen niet op een camping staan, in principe hebben ze alles aan boord, dus zijn niet afhankelijk van de faciliteiten van een Camping. Met vriendelijke groet
  G. Moorlag

  • Waarom dan wifi en was faciliteiten, de camperaar heeft toch alles aan boord. ?????

   • Dat hoeft voor mij ook niet, wifi heb ik niet nodig, heb ik zelf geregeld. Wassen doen we thuis wel of we zoeken een wasserette op of we wassen op de hand.

  • Meeste camperaars is een erg betrekkelijk begrip. Zo’n 25% van de 85000 Nederlandse camperaars geeft de voorkeur aan een camping, dat zijn er nog zo’n 21500.

   Een zelfde deel komt nooit op een camping en de rest bezoekt een camping wisselend van regelmatig tot zelden.

   In wezen is dit een discussie van niks. Mooi initiatief van de gemeente, maar houdt het wel kostendekkend. De lokale winst van camperplaatsen is zeer discutabel. Melis het een vriendelijk gebaar richting toeristen, die anders Musselkanaal wellicht links zouden laten liggen.

   Campingeigenaren moeten niet zeuren. Dit zijn hedendaagse ontwikkelingen. Wellicht tijd om het verdienmodel bij te stellen en/of zelf een camperplaats inrichten.

 2. volgens mij gaat t om t principe dat de overheid onpartijdig moet zijn.
  Niet meer en niet minder. als b.v. de supercoop langer open zou moeten blijven vanwege de oudjes ernaast in het verzorgingstehuis zou ook elke andere supermarkt dit niet pikken.
  of gaan ze de zelfde hoeveelheid geld ook investeren voor de Familie Diedel zijn camping?
  dan zou dit weer rechtgetrokken zijn.
  als de gemeente zich gaat opstellen als subsidie-campinghouder is t hek van de dam. Morgen heb je diverse b.v.sportverenigingen op de stoep.

 3. Dit zegt weer alles over deze gemeenteraad. Bezuinigen op de wmo en investeren in een camperplaats. Hoe haal je het in je hoofd?

  • Ik geloof niet dat dit “iets” zegt over de gemeenteraad Koos?
   Korting op WMO is iets wat de gemeente van bovenaf opgelegd krijgen uit Den Haag.
   En de investeringen in de camperplaats verdienen zich wel terug. Maar daar gaat hier ook niet om. Kernvraag is hier of de exploitatie van de camperplaats aan het Spoordok taak is van een (lokale) overheid de ja of de nee?

 4. Zelden vertoond. Moet een overheid zich hiermee bemoeien: een driewerf NEEN en een motie van wantrouwen aan de politiek van Stadskanaal. Diep treurig.

 5. De gemeente mag niet met 2 maten meten. Dus bezwaar aantekenen. Gemeente heeft 6 weken de tijd om te reageren, maar U ook. 1 dag later en je vist naast de boot.
  Gelijke monniken gelijke kappen. Wil de gemeente niet luisteren, rechtszaak aan spannen.
  Maar doe dit wel op tijd.

 6. Een Camper is er om lekker rond te trekken.
  Het Spoordok graaft zijn eigen graf, door het toestaan dat er campers het hele seizoen op de zelfde plaats staan, met voortent en al, men heeft ook zelfs de auto erbij.
  Momenteel loopt het Dok sterk achteruit, of die gasten ook netjes elke dag betalen betwijfel ik ,, want de beheerder knijpt nog wel eens een oogje dicht.
  Het is jammer, het WAS een mooie plaats
  N.v.

 7. Hugo Wendt sr

  Weer een ziekelijk jaloerse camping bezitter die absoluut niks van campers begrijpt en het vermoedelijk ook niet wil begrijpen.
  Deze kleine campings zijn ontstaan uit boerenbedrijven die er als bijverdienste een kleine camping op begonnen zijn. TOEN dachten ze totaal niet na bij het feit dat de reguliere campings daardoor benadeeld werden omdat deze kleine campings daar klanten vandaan trokken.

  Als volgende probleem zijn wij ook niet vaak welkom bij de kleine campings. immers we staan vaak voor 1 nacht en als er dus een caravan zich meldt moet men NEE verkopen in de wetenschap dat wij als camper morgen vertrekken en de nieuwe klant er als caravan wel 3 weken wil staan. In de zomer zijn wij dus niet belangrijk genoeg maar in het voor en najaar wil men ons wel weer hebben. In de winter is men gesloten en zijn er dus geen faciliteiten
  Zeur dus niet zo en gedraag je niet als een kinderachtige kenau. Ook ik wil geen hek voor mijn camper, ik wil geen speeltuin en ik wil meestal ook geen kinderen voor mijn camper die lekker met een bal wil spelen. Daar zijn dus voor de liefhebbers voldoende plaatsen voor maar de campers hebben daar meestal geen behoefte aan.

  We hebben toiletten, douche, vuilwatertanks en 100 liter schoon water tanks bij ins inclusief toilet. We kunnen overal staan op parkeerplaatsen, recreatieplekken, en in het buitenland ook voor een grote supermarkt.

  Doe het dus lekker met de klanten die je heb en graag op een kleine plek wil staan en laat de campers met rust. Die zijn selfsupporting en hebben geen camping nodig.
  Als er camperaars zijn die wel een camping zoeken en mogelijk wel met kinderen en animatie geconfronteerd willen worden is de keuze aan hun Wie dat dus niet wil moet je niet proberen te dwingen en gaan klagen bij een overheid maar zelf je boontjes doppen en kijken wat je kan doen om die groep camperaars te bereiken.. Een Spanjeganger kun je ook niet verplichten naar Griekenland te gaan omdat e economie dat wat minder is en een wintersport liefhebben kun je niet verplichten in de zomer op vakantie te gaan. Zo zitten er ook grote verschillen in de beleving van camper bezitters.Het is hier een vrij land en laat dat dus zo.

  _________________

 8. Ik ben het eens met de vorige schrijver ,Spoordok is een gezellige camperplek ,mijn man zit er te vissen , De Horsten heeft geen viswater ,dus al konden wij er voor niets staan zouden we er niet gaan staan .Laat mensen vrij in hun keuze ,en om de havenmeester af te kraken geeft geen pas ,hij komt iedere avond langs om af te rekenen , laat iedereen vrij in zijn of haar keuze ,camping de Horsten zal voor mensen met kinderen weer veel leuker zijn ,onze kleinkinderen vinden het op de camperplekken niet leuk ,voor hun gaan we naar een camping ,kortom laat ieder in zijn waarde ,oorlog hebben we al genoeg in de wereld ,wij komen juist voor rust en vrede ,Laten de eigenaars van camping de Horsten dat ook uitdragen ,dat komt iedereen ten goede ,ook hun eigen camping ,want dit is allemaal negatief nieuws ,wat jullie zelf veroorzaken ,er zal een last van jullie schouders vallen ,laat het negatieve los ,en geniet van dit korte leven .

 9. Henk Hebels.
  Campingeigenaren moeten eens goed nadenken wat er mis is in Nederland. Camperaars betalen wegenbelasting en prov opcenten voor een camper. Pleziervaartuigen betalen dit niet en beiden hebben hetzelfde doel n/l vakantie vieren, maar voor pleziervaartuigen worden miljoenen uitgegeven en ik denk hierbij een kanaal graven van Erica naar Ter Apel een bedrag van over de 35 miljoen euro. Dit is zuiver recht ongelijkheid. Wij komen normaal 2 keer per jaar aan het spoordok met de camper maar zoals ik gehoord heb kost het nu 16 euro per nacht. Dit is voor ons een reden om hier niet meer te komen. Het noorden wil vakantiegangers aantrekken maar de gemeenten sturen de camperaars ,inmiddels meer dan 100000 het land uit daar in Nederland alles veel duurder is dan in het buitenland waar alles goed en/of beter is geregeld. In Nederland draait alles om geld en politici denken niet aan welzijn van de burgers. Campereigenaars zijn 95% ouderen die niet de behoefte hebben om op een camping te gaan staan met al de drukte van de jeugd maar willen en zoeken rust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.