Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Schoonmaakactie Pekel Aa

Zwefvuil Pekel Aa - f: Jeannet-Stötefalk -westerwoldegroen.nl

Zwefvuil Pekel Aa – f: Jeannet-Stötefalk –westerwoldegroen.nl

OUDE PEKELA – Morgen (zaterdag 28 februari) zal het Burgerinitiatief Pekela Schoon opnieuw een zwerfvuilactie houden, ditmaal in Oude Pekela. De nadruk zal zaterdag liggen op de oever van de Pekel Aa langs het fietspad tussen Oude Pekela en Winschoten. Al verschillende keren heeft de werkgroep de oevers schoongemaakt, waarbij letterlijk rond de duizend petflesjes, naast veel ander afval, uit het water zijn verwijderd. Omdat de werkgroep de indruk heeft, dat het slecht een druppel op de gloeiende plaat is, heeft zij zo vlak voor de verkiezingen de verschillende verkiesbare partijen van zowel het Waterschap Hunze en Aa’s als ook Noorderzijlvest uitgenodigd.

Ankie Voerman (Pekela Schoon): “Tot nu toe hebben twee partijen positief gereageerd op de uitnodiging: Water Natuurlijk en de Partij voor de Dieren. Nu hoefden de partijen zich niet aan te melden. We hopen dan ook oprecht dat er wel meer komen. Plastic in het water is een onderschat probleem. We nodigen het waterschap uit, omdat we ze opnieuw met de neus op de feiten willen duwen. Mensen die zelf meewerken aan het schoonmaken van ons oppervlaktewater, worden zich tenslotte beter bewust van het probleem… Het staat niet langer op een afstand…”.

De actie zal zaterdag plaatsvinden tussen 11.00 uur en 12.30 uur en begint vanaf de parkeerplaats bij de haven (Flessingsterrein) te Oude Pekela. Pekela Schoon voorziet in veel materiaal, maar het meenemen van een hark om zo voorzichtig plastic tussen het riet weg te halen, is wel handig. Naast de politici worden ook burgers gevraagd zich aan te sluiten bij deze actie..Voor een schoon Pekela.. voor een plasticvrij oppervlaktewater..

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.