Direct naar de inhoud.

GroenLinks wil saneringskosten Dideldom neerleggen bij Philips

  • door:
  • op:
Aanvang van de sanering
Aanvang van de sanering

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal wil 2.6 miljoen euro op tafel leggen voor vernieuwing van het verontreinigde voormalige Philips terrein. De emissies die daar gelekt zijn door Philips hebben een behoorlijke bodemverontreiniging veroorzaakt. Het terrein Dideldom wordt nu door de ondernemingen Hoornstra en Krans gesaneerd. Uiteindelijk wil de gemeente er een energiepark aanleggen. Een solarpark en eventueel een bassin met water voor het fabriceren van waterstof.

GroenLinks

Er wordt ook rekening gehouden met de bouw van een OV knooppunt. Een bus en treinstation voor de regio. Het energiepark zou in de toekomst het nieuwe OV knooppunt van energie kunnen voorzien zodat het geheel duurzaam wordt.  Teja van Geenen (GroenLinks Stadskanaal) had inspreektijd tijdens de raadsvergadering deze week. Geenen wil dat de gemeente de kosten van de sanering bij de vervuiler gaat neerleggen. “De vervuiler is Philips en de vervuiler moet betalen”, aldus Geenen. “De gemeente kan de 2.6 miljoen vast wel beter gebruiken, zoals voor de zorg”.

Raad

Klaas Pals (D66) vond het vreemd dat de gemeente er nu al vanuit gaat dat er überhaupt een treinstation gebouwd gaat worden op het voormalige Philips terrein.  Volgens Pals moet de gemeenteraad daar nog over praten. “Er zijn meer mogelijkheden voor een treinstation”. Pals gaf de optie Stationslaan aan tijdens eerdere vergaderingen. Ook de SP had ooit via RTV Stadskanaal aangegeven te willen kijken naar de optie van meerdere haltes, zoals een halte ter hoogte van het Refaja ziekenhuis.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal