Direct naar de inhoud.

Verzin een naam voor het nieuwe viaduct bij AVEBE

  • door:
  • op:
Foto: R. Wiekenkamp (112regioflits)
Foto: R. Wiekenkamp 

STADSKANAAL – Hoe moet het nieuwe viaduct langs de N366 bij Ter Apelkanaal heten? Dat mogen de inwoners van de provincie zelf bepalen. De provincie Groningen roept haar inwoners namens het project N366 Veilig op om een passende naam te verzinnen. Sinds juli dit jaar is het viaduct klaar en rijdt het doorgaande verkeer er overheen. Wat nog ontbreekt, is een goede naam. Wie de beste naam bedenkt, wint een ballonvaart voor twee personen over de N366.

Alle Groningers mogen meedoen aan de prijsvraag. Inzendingen kunnen vóór maandag 12 oktober gemaild worden naar info@n366veilig.nl, met daarbij een korte motivitatie voor de bedachte naam en onder vermelding van voornaam, achternaam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres. De voorwaarden van de prijsvraag zijn te vinden op de website van N366 Veilig: www.n366veilig.nl.

Ballonvaart
Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury, die onder meer bestaat uit Fleur Gräper-van Koolwijk, de gedeputeerde van Verkeer en Vervoer van de provincie; en Giny Luth, de wethouder van Verkeer en Vervoer van de Gemeente Vlagtwedde. Zij maken de winnende naam bekend op woensdag 21 oktober. De winnaar krijgt een ballonvaart voor twee personen boven de N366.

Viaduct Ter Apelkanaal
N366De kruising van de N366 met de A.G. Wildervanckweg bij Ter Apelkanaal is ongelijkvloers gemaakt. Verkeer op de N366 rijdt nu over een viaduct over de aansluiting met A.G.Wildervanckweg heen. Die sluit via een rotonde met op- en afritten aan op de N366. Daardoor hoeft het verkeer elkaar niet meer te kruisen. Daarmee zijn de verkeersveiligheid en de doorstroming op de weg verbeterd.

N366 Veilig
In het project N366 Veilig werken de provincie Groningen, de gemeenten Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie samen om de verkeersveiligheid en doorstroming op de weg te verbeteren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal