Direct naar de inhoud.

Verkeerswijzer Groningen met aandacht voor veilig motorrijden

  • door:
  • op:

2016-03-14 Poster motorrijders Groningen JPEGGRONINGEN – Het voorjaar is begonnen en de eerste motorrijders zijn alweer op de weg gesignaleerd. Zo’n eerste rit is leuk, maar vraagt ook om een goede voorbereiding. Verkeerswijzer Groningen en de politie helpen motorrijders daar graag een handje bij. Via posters en borden langs de weg wijzen ze motorrijders op het belang van veilige motorkleding. Motorrijden is immers een feestje als je je aan de dresscode houdt!
Goede motorkleding kan levens redden. Een motorpak van leer, nylon of textiel beschermt het lichaam goed bij een val. Dikke handschoenen en hoge schoenen of laarzen zorgen voor extra bescherming. Uiteraard is het dragen van een goed passende helm verplicht.
Technische check

Naast zorgen voor goed beschermende kleding, doen motorrijders er goed aan om vóór de eerste voorjaarsrit de technische staat van de motor te controleren. Als de motor een tijd heeft stilgestaan, is dat bijvoorbeeld niet goed voor de bandenspanning. Ook de rijvaardigheid even oefenen kan ongelukken voorkomen.

Zichtbaarheid

Niet alleen motorrijders moeten weer wennen. Andere verkeersdeelnemers zijn soms lange tijd geen motor tegengekomen en zien motorrijders dus niet altijd op tijd. Daarom is het belangrijk dat motorrijders goed opvallen. Kleding met reflecterend materiaal vergroot de zichtbaarheid van motorrijders. Verder is werkende verlichting belangrijk om vooruit te kunnen kijken. Bovendien zien andere weggebruikers motorrijders dan beter.

Borden en posters

De komende weken is de motorrijderscampagne in de hele provincie te zien op borden langs de kant van de weg. Daarnaast ontvangen motorclubs, -dealers, –rijscholen en gemeenten campagneposters om op te hangen. De voorlichting wordt georganiseerd door Verkeerswijzer Groningen. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal