Direct naar de inhoud.

Eerste Afspraakdiner Oost-Groningen succesvol

  • door:
  • op:

IMG_8927 bewerktSTADSKANAAL – Het eerste Afspraakdiner van Oost-Groningen op donderdag 23 juni had direct succes: één van de werkzoekenden is geplaatst bij één van de werkgevers. Tijdens het Afspraakdiner, dat plaatsvond in restaurant de Rode Loper in Stadskanaal, konden werkgevers in contact komen met werkzoekenden die een arbeidsbeperking hebben.

Met elkaar in gesprek
De werkgevers Dok S, De Rode Loper, gemeente Stadskanaal, Hoornstra, Rijksdienst Wegverkeer (RDW), Flexiplus, Hazenberg en SW werden voorgesteld aan de werkzoekenden. De werkzoekenden stelden zichzelf voor door middel van een videopitch. De werkgevers en werkzoekenden gingen met elkaar in gesprek, onder het genot van soep en broodjes. Op deze wijze werd op informele wijze contact gelegd. De werkzoekenden en werkgevers komen uit de gemeenten Oldambt, Stadskanaal, Veendam, Pekela, Vlagtwedde, Bellingwedde en Menterwolde.

Samenwerking
In de Arbeidsmarktregio Groningen werken sociale partners, werkgever en overheid hard samen om afspraakbanen te realiseren die in het Sociaal Akkoord zijn afgesproken. Het Afspraakdiner is een nieuw concept om hierin stappen te zetten.

Werk in Zicht
Het concept is bedacht door Werk in Zicht. Werk in Zicht bestaat uit 27 gemeenten uit de provincie Groningen en Noord-Drenthe, UWV en SW-bedrijven. Er wordt samengewerkt met onderwijsinstellingen, vakbonden, werkgeversorganisaties en dienstverleners om een inclusieve arbeidsmarkt te realiseren.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal