Direct naar de inhoud.

Banen genoeg, maar de juiste kandidaat vinden blijkt lastig.

  • door:
  • op:
Vacatures bij een uitzendbureau

REGIO – Voor het eerst in vijftig jaar zijn er meer vacatures dan werklozen. Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Tegenover 100 werklozen stonden 106 openstaande vacatures in het tweede kwartaal van 2021.

Het gaat om een landelijk gemiddelde. Van alle provincies heeft Groningen de minste vacatures per 100 werklozen, namelijk 78. Dat is wel een flinke stijging, in het laatste kwartaal van 2020 ging het nog om 37 vacatures per 100 werklozen. Eind 2013 waren er slechts 10 vacatures te verdelen. In de provincie Utrecht is de arbeidskrapte het hoogst met 130 vacatures per 100 inwoners.

De handel, zakelijke dienstverlening en de zorg hebben de meeste vacatures in de aanbieding. Ook in de horeca verdubbelde het aantal vacatures.

Job van der Linde van uitzendbureau Werkmax in Veendam merkt dat er een enorm tekort is aan uitvoerend personeel. Het is een trend die al langer speelt. Van der Linde: “Het is ieder jaar ingewikkelder om goede vakmensen te vinden.”

Ingrid Hoogstra van uitzendbureau Abiant in Stadskanaal bevestigt dit beeld. Er zijn vacatures genoeg, maar een geschikte kandidaat vinden is vaak lastig. Hoogstra: “Het is soms zoeken naar een speld in een hooiberg.” Bijkomend probleem is vaak dat mensen geen eigen vervoer hebben.

 

 

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal