Direct naar de inhoud.

Geen gedwongen ontslagen bij Treant

  • door:
  • op:
Refaja ziekenhuis in Stadskanaal

STADSKANAAL – Bij de Treant Zorggroep, waar ziekenhuis Refaja in Stadskanaal onder valt, gaan geen gedwongen ontslagen vallen. Dat hebben de vakbonden en de raad van bestuur van Treant afgesproken. De partijen hebben vrijdag urenlang overleg gevoerd. ‘Ik ben tevreden over de uitkomst’, zegt Harma Schrage van vakbond FNV tegen RTV Drenthe.

Onrust

Treant gaf eerder aan dat gedwongen ontslagen niet konden worden uitgesloten. “Het heeft voor angst en onrust gezorgd en dat is niet nodig”, aldus Rolf de Folter van Treant na het gesprek van vandaag in Hoogeveen.

Vrijwillig vertrek
Treant en de bonden hebben afgesproken dat er meer wordt ingezet op vrijwillig vertrek van werknemers waar straks geen plek meer voor is. “We gaan daar maximaal op inzetten en zullen mensen ook van werk naar werk begeleiden. Er is werk genoeg in de sector, alleen niet langer bij Treant.”

De verwachting is dat een aanzienlijk deel van de Treant-werknemers aan de slag kan bij het Wilhelmina ziekenhuis in Assen en het ziekenhuis in Scheemda. “We zitten wekelijks met elkaar om tafel om dat proces goed te laten verlopen. Probleem is wel dat we op dit moment nog niet te veel mensen kunnen laten gaan, we hebben ze nu gewoon nog nodig”, aldus De Folter.

In het voorjaar gaan Treant en de vakbonden opnieuw om tafel om dan de stand van zaken te bespreken.

[Bron: RTV Drenthe]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal