Direct naar de inhoud.

Wereldberoemde Nachtwacht week lang te bewonderen in Odoorn

  • door:
  • op:
De opening woensdagmiddag in woonzorgcentra De Paasbergen. Foto: Bianca Verhoef Fotografie

ODOORN – Wethouder Nynke Houwing heeft woensdagmiddag in het woonzorgcentrum De Paasbergen in Odoorn met mevrouw Huizing een replica op ware grootte van het wereldberoemde schilderij de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn onthult. 

Het meesterwerk wordt tentoongesteld in gebouw De Paashof, dat tijdelijk omgedoopt is tot ‘Rembrandthuis’. Het schilderij staat in Odoorn in het kader van Nachtwacht on Tour. Voor veel bewoners van woonzorgcentra en seniorencomplexen is het moeilijk om naar het Rijksmuseum te komen. Het topstuk van het museum komt op deze manier naar de bewoners toe.

Vrij te bewonderen

De Nachtwacht is tot 9 november te bewonderen bij De Paasbergen. Bewoners van het woonzorgcentra doen dit op eigen tijden, maar ook voor het publiek is het te bewonderen. Van maandag tot en met vrijdag is de expositie vrij toegankelijk tussen 10.00 en 12.00 uur en 14.00 en 16.00 uur. Gilde-leerlingen van het Drenthe College zijn daarbij aanwezig om informatie te geven.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal