Direct naar de inhoud.

Odoornse filmmaker Okki Poortvliet genomineerd voor Drentse Talentprijs

  • door:
  • op:
Okki Poortvliet vertelt over haar docu in 1 op Vrijdag F: Still 1 op Vrijdag

ODOORN – Okki Poortvliet uit Odoorn is genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur. Dat heeft Stichting Kunst en Cultuur bekendgemaakt. De culturele prijs is in 2010 in het leven geroepen om meer aandacht te geven aan jong talent in de provincie Drenthe. Het belangrijkste criterium van de prijs? De kandidaten moeten in het voorgaande jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd, 

Okki Poortvliet studeerde vorig jaar met haar project IJswee cum laude af aan Academie Minerva in Groningen. De film gaat over de ijsvereniging in haar geboortedorp Odoorn. De gevolgen van klimaatverandering en de lokale impact daarvan worden door haar zichtbaar gemaakt. Daarnaast staat de sociale kracht van het dorp centraal.

Naast de eer krijgen de genomineerden allemaal een prijs. De winnaar krijgt een geldprijs van 2500 euro. Dat bedrag kan gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling. De andere twee genomineerden ontvangen elk 500 euro.

Een landelijke jury buigt zich in maart over de drie genomineerden en zal tijdens een feestelijke bijeenkomst, waar ook de Culturele Prijs van Drenthe wordt uitgereikt, de winnaar bekend maken. De Drentse jury bestaat uit Annelies Bakelaar(literatuur), Marjan Koekoek (nieuwe media), Lina van der Lende (beeldende kunst), Jan Stam, (muziek) en Remco van Zandvoort, (theater).

Bekijk hier het interview met Okki Poortvliet over haar documentaire in 1 op Vrijdag:-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal